Silvan’dan İtalya’ya direkt hazır giyim ihracatı

Güneydoğu’da 2015 hendek olaylarında zarar gören ilçelerin başında gelen Diyarbakır’ın Silvan ilçesi, adı moda ülkesi olan İtalya’ya hazır giyim ihracatı yapılmasıyla anılıyor. 10 bin metrekare üzerinde kurulu tekstil fabrikasında 350..

Silvan’dan İtalya’ya direkt hazır giyim ihracatı
Yayınlanma: Güncelleme:

Güneydoğu’da 2015 hendek olaylarında zarar gören ilçelerin başında gelen Diyarbakır’ın Silvan ilçesi, adı moda ülkesi olan İtalya’ya hazır giyim ihracatı yapılmasıyla anılıyor. 10 bin metrekare üzerinde kurulu tekstil fabrikasında 350 kişi istihdam ediliyor. Burada harıl harıl üretilen giysiler adeta Avrupa’yı giydiriyor. Firma yetkilisi ihracattan hayli memnun olurken, 2023 hedeflerinden umutlu olduklarını, 2-3 seneye kadar Diyarbakır’ın Türkiye’nin önemli tekstil şehirlerinden biri olacağı görüşünde bulundu.

“Şu anda direkt İtalya’ya ihracatımızı yapıyoruz”

Tekstil işletmecisi Ali Önür, Silvan’da 10 bin metre arsası, 5 bin metre kapalı olanı olan tekstil fabrikaları olduğunu söyledi. Fabrikada şu anda 350 kişi çalışmakta olduğunu aktaran Önür, günlük 20-25 bin adet üretim yaptıklarını ifade etti. Önür, “Bu üretimimizi de şu anda direkt İtalya’ya ihracatımızı yapıyoruz. İhracatımızı Ocak 2022’de başladık ve arkadaşlar arasında şöyle diyordum. 2022 benim yılımdır. Benim için çok güzel geçiyor. Haziran ayına kadar bazı belge eksikliğinden dolayı ihraç kayıtlı faturalandırma yapıp başka firma adı altında ihracatımızı gerçekleştirdik. Ama hazirandan bu yana kendi adımıza ihracatımızı yapıyoruz. Ocak’tan hazirana kadar 600 bin avroluk ihracat gerçekleştirdik. Haziran’dan şimdiye kadar da 4 milyon avro ihracat gerçekleştirdik” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.