Yeşil alanları sıcaklardan koruma çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, bitkilerin aşırı hava sıcaklıklarından olumsuz şekilde etkilenmemesi için oluşturduğu ekipler, gündüz-gece olmak üzere yeşil alanlarda sulama yapıyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kent merkezinde 1 milyon 20 bin..

Yeşil alanları sıcaklardan koruma çalışmaları sürüyor
Yayınlanma: Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, bitkilerin aşırı hava sıcaklıklarından olumsuz şekilde etkilenmemesi için oluşturduğu ekipler, gündüz-gece olmak üzere yeşil alanlarda sulama yapıyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kent merkezinde 1 milyon 20 bin metrekarelik refüjlerdeki bitkilerin sıcaklardan etkilenmemesi için her gün 15.00-23.00 ile 23.00-07.00 saatleri arasında 52 personel, 20 tonluk 17 büyük ve 10 tonluk küçük arasözlerle sulama işlemini gerçekleştiriyor.

Oluşturulan 35 kişilik bir diğer ekip ise 15.00-23.00 ile 07.00-23.00 saatleri arasında çift vardiya şeklinde fıskiyelerle refüj ve kaldırımlarda yer alan bitkilerin su ihtiyacını karşılamak için çalışma yürütüyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, hava sıcaklıkları düşünceye kadar çalışmalarına devam edecek.

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.