Vatandaşlar, sahte ve düşük ayarlı altın konusunda bilgilendirildi

  Toplantıda konuşan Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, merdiven altı düşük ayarlı altınların 20-21 ayar olduğunu söyledi. Bir kuyumcu çeyrek altında 50-100 TL kar ile satış yapıyorsa orada bir..

Vatandaşlar, sahte ve düşük ayarlı altın konusunda bilgilendirildi
Yayınlanma: Güncelleme:

 

Toplantıda konuşan Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, merdiven altı düşük ayarlı altınların 20-21 ayar olduğunu söyledi.

Bir kuyumcu çeyrek altında 50-100 TL kar ile satış yapıyorsa orada bir anormallik olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Kuyumcular Odası Başkanı olarak bizler de vatandaşa altın alıp satmışız. Kötü niyetli kuyumcu düşük ayarlı merdiven altı altını satınca normal çeyrek bin 700 TL iken bin 400 TL’ye almış ve o da vatandaşa satmıştır. Müşteri, bu kuyumcu ucuz veriyor ve az kazanıyor düşüncesiyle alışverişini yapmıştır. Ama perdenin arkasına baktığımız zaman hiç de öyle değil. Şu anda bir kuyumcunun bir çeyrekte kazandığı kar 20 TL’dir” dedi.

Kuyumculuk mesleğinin hassas bir meslek olduğunu ifade eden Yüksel, “Bizim gelişimizden sonra 400 esnafı toplayıp kendilerine dedim ki; biz, Diyarbakır’da başkaldıracağız, neye mal olacaksa bu adaletsizliğin önüne geçeceğiz. Bu konuda vicdanı olan esnaf rahatsız. 4 aydır merdiven altı düşük ayarlı altına karşı mücadele veriyoruz. Şu an ki sistemimiz tam oturduktan sonra çevre illerle işbirliği içerisine gireceğiz. Başta Güneydoğumuzdaki sonra da Türkiye’nin genelinde merdiven altı ve düşük ayarlı altın dolandırıcılığını bütünüyle düzelteceğiz. Şu an yaptığımız çalışmanın zemini için 3 aylık bir mücadele verildi. Projemiz için valimiz, il emniyet müdürümüz, belediye başkanlarımız ve ilçelerimizdeki başkanlar dahil, bunlarla bire bir konuşuldu” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

 

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.