Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’na 1700 ağaç dikildi

Büyükşehir Belediyesi, “Daha Fazla Yeşil Daha Sağlıklı Nefes” projesi ile başlattığı 2022 yılı ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan ve yakın zamanda..

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’na 1700 ağaç dikildi
Yayınlanma: Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, “Daha Fazla Yeşil Daha Sağlıklı Nefes” projesi ile başlattığı 2022 yılı ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan ve yakın zamanda tamamlanarak hizmete açılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nı ağaçlandırdı.

Çalışmalarda ekipler, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın kaldırım ve refüjlerine farklı türlerde 1700 ağaç dikti.

Ekipler, çalışmada ilk etapta ağaçların daha verimli şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla refüj ve kaldırımların belirlenen bölümlerine toprak takviyesi yaptı.

Bulvarın ağaçlandırılmaya müsait duruma getirilmesinin ardından ekipler, belirlenen alanlara 34 top mazı, 46 oya, 7 ters dut, 774 şekerakça, 597 çınar, 101 akasya, 128 çınar yapraklı dut ve 13 mavi selvi olmak üzere toplamda 1707 ağacı toprakla buluşturdu.  

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda yol yapım işlerinin tamamlanmasının ardından kavşak ile orta refüjde peyzaj, çimlendirme ve bitkilendirme işlemlerine başlayacak.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.