Kurbanlıklar sıcakların gölgesinde kaldı

Diyarbakır’da besiciler, Yenişehir ilçesinde bulunan kurbanlık alanında satışlarına devam ediyor. Kimi besici erkenden kurbanlıklarını bitirirken, kimisi de bayramın üçüncü gününde sıcak havların gölgesinde satmaya devam ediyor. Her bütçeye uygun satış..

Kurbanlıklar sıcakların gölgesinde kaldı
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’da besiciler, Yenişehir ilçesinde bulunan kurbanlık alanında satışlarına devam ediyor. Kimi besici erkenden kurbanlıklarını bitirirken, kimisi de bayramın üçüncü gününde sıcak havların gölgesinde satmaya devam ediyor. Her bütçeye uygun satış yapılırken, satışlar yarın öğlen saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

“Bin 500 liradan 5 bine kadar hayvanlarımız var”
Besici Mehmet Bozkoç, kentte 300 adet hayvan getirdiğini söyledi. Bayramın üçüncü gününe kadar 150 adet sattığını belirten Bozkoç, “41 derece, çok sıcak, bunaltıcı hava var. İnsanlar ona rağmen tek tük gelip soruyor. Elimizden geldiği kadar anlaşmaya çalışıyoruz. Bin 500 liradan 5 bine kadar hayvanlarımız var. Bayramın dördüncü günü öğlene kadar da satışımız olacak. Ama bu saatten sonra biraz zordur. Kalanları götürüp tekrar besleyeceğiz. Ondan sonra kasaplara vereceğiz” dedi.

“Yarın öğlene kadar satışlarımız devam edecek”
Besici Hüseyin Aslanlı ise, bayramın üçüncü gününde de hayvanların alım, satış ve kesimini yaptıklarını ifade etti. Kesimlerin durduğunu dile getiren Aslanlı, “Buraya 100 adet kurbanlık getirdik. 15 adet sattık. Hava sıcaklığı 38-40 derece olmasına rağmen hayvanların yanında durup satıyoruz, kesiyoruz. Bin 500’den başlıyor, 4 bine kadar fiyatlarımız çıkıyor. Yarın öğlene kadar satışlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.