DİYARBAKIR İHRACATTA ÇOOOOOK GERİDE…

Diyarbakır bölgede bulunan birçok ilden çok daha verimli topraklara, daha iyi bir ekonomik ve jeopolitik öneme sahipken ihracatta elde ettiği rakamlar verimlilik açısından çok geride olduğunu ortaya koyuyor. Güneydoğu Anadolu..

DİYARBAKIR İHRACATTA ÇOOOOOK GERİDE…
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır bölgede bulunan birçok ilden çok daha verimli topraklara, daha iyi bir ekonomik ve jeopolitik öneme sahipken ihracatta elde ettiği rakamlar verimlilik açısından çok geride olduğunu ortaya koyuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ihracat bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 5.4 oranında artarak 868 milyon 768 bin dolara ulaştı. Bu çerçevede Gaziantep 736 milyon 735 bin Dolarlık ihracat ile göz doldururken Diyarbakır 23,4 Milyon Dolarlık ihracat ile oldukça küçük bir rakamla döneme damgasını vurdu. Böylece Diyarbakır’ın ihracatı Gaziantep’in ihracatının yanında çok sönük bir rakam olarak kaldı.

”En çok Irak, ABD ve Suriye’ye ihracat”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ihracatında en büyük paya sahip ülkeler arasında Ortadoğu ülkeleri yüzde 39,3 payla ilk sırada yer alırken, AB ülkeleri %17,8 payla ikinci ve Afrika ülkeleri ise %16,5 payla üçüncü sırada bulunuyor. 2022’in Ocak-Mayıs ayları arasında toplam 189 ülkeye ihracat yapılırken Irak, ABD, Suriye, İtalya, İngiltere, Almanya, İran, Libya, İsrail ve Cibuti bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkeler oldu.

2022 yılı Mayıs ayında GAİB’e bağlı diğer illerin ihracat rakamlarını da kamuoyuyla paylaşan GAİB’in verileri şöyle: Kahramanmaraş 104,3 milyon dolar, Mardin 75,5 milyon dolar, Malatya 30 milyon dolar, Şanlıurfa 19,5 milyon dolar, Adıyaman 8,5 milyon dolar ve Kilis 8 milyon dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirdi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.