USTALARIN USTASI DÜNYANIN TERCİHİ

Ramazan Bayramı öncesi kentin tescilli tatlıları burma kadayıf ve soğuk baklavaya yoğun talep oluştu. Ustalar, siparişleri yetiştirmek için mesai harcıyor. Bünyesinde 3 fabrika ile 24 pastane bulunan Hacıbaba Pastaneleri’nde günlük..

USTALARIN USTASI DÜNYANIN TERCİHİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Ramazan Bayramı öncesi kentin tescilli tatlıları burma kadayıf ve soğuk baklavaya yoğun talep oluştu. Ustalar, siparişleri yetiştirmek için mesai harcıyor. Bünyesinde 3 fabrika ile 24 pastane bulunan Hacıbaba Pastaneleri’nde günlük 40 ton yapılan üretim, bayramla birlikte 100 tona yaklaştı. Çift vardiya çalışmaya başladıklarını söyleyen firmanın kadayıf ustası Enver Yılmaz, “Bunları sadece Diyarbakır’a satmıyoruz. Yurt dışına kadar, Türkiye’nin bütün illerine gönderiyoruz” dedi.

‘GAZİANTEP İLE YARIŞACAK DÜZEYDEYİZ’

Enver Yılmaz, siparişleri yetiştirmek için gece gündüz durmadan çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Ramazan Bayramı geldiği zaman Diyarbakır’da gerçek anlamda bir tatlı festivali söz konusu oluyor. Çünkü Diyarbakır halkı kendi evine bayramda yemek ve içecek almaz ama tatlı alır. Bayramda Diyarbakır halkının evine tatlı girer. Tatlısız ev kesinlikle kalmaz. Biz de doğal olarak bu ihtiyacı karşılamak için ekiplerimizle beraber iki vardiya şeklinde çalışıyoruz. Bayramda ortalama kadayıf ve baklava olmak üzere 100 ton tatlı satıyoruz. Bunları sadece Diyarbakır’a satmıyoruz. Yurt dışına kadar, Türkiye’nin bütün illerine Diyarbakır’ın tescilli markası burma kadayıfı gönderiyoruz. Hatta biz Gaziantep’e Diyarbakır’dan kadayıf gönderiyoruz. Bayramda özellikle Gaziantep’e 1,5 ile 2 ton arasında kadayıf gönderiyoruz. Gaziantep tatlının diyarı olarak Türkiye’de söz konusu bir şehrimizse Diyarbakır da burma kadayıfında Türkiye’nin lideridir ve biz tatlı konusunda artık Gaziantep ile yarışacak düzeydeyiz.”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.