KULP İLÇESİNE YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp’ta yaz mevsiminde ortaya çıkan içme suyu sorununu çözmek amacıyla harekete geçti. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, etüt ve fizibilite çalışmaları tamamlanan tesis alanı ve mevcut terfi..

KULP İLÇESİNE YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ
Yayınlanma: Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp’ta yaz mevsiminde ortaya çıkan içme suyu sorununu çözmek amacıyla harekete geçti. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, etüt ve fizibilite çalışmaları tamamlanan tesis alanı ve mevcut terfi hattında incelemelerde bulundu.
Yazın dönem dönem yaşanan kesintilerin önüne geçmek için tesisin yapıldığını belirten Tutşi, ilçe nüfus artışını öngörerek projeyi hazırladıklarını söyledi. Su kesintilerinin nedenlerinden birinin de bahçe ve bostan sulamaları nedeniyle yaşandığını kaydeden Tutşi,bu konuda herkesin duyarlı davranmasını istedi.

“Sudaki bulanıklık giderilecek”
Kulp ilçesinin coğrafik yapısı nedeniyle fiziki kaçakların fazla olduğunu belirten Tutşi, “Yaptığımız etüt çalışmaları sonucunda özellikle eski şebekelerden kaynaklı fiziki kaçakların olduğunu tespit ettik. Yaşam kaynağımızın tek bir damlasının dahi heba edilmemesi için fiziki kaçak sorununu da yapacağımız çalışmalarla çözeceğiz. Yeni mekanik İçme Suyu Arıtma Tesisi tat, koku ve bulanıklık giderici özelliklere sahip olması nedeniyle sudaki kalite artmış olacak” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.