DİKKAD’DAN ÇİFTÇİLERE AŞILAMA EĞİTİMİ

Doktor Öğretim Üyesi Zafer Aktürk çiftçilere aşılama yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak anlattı. Aşılama yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Doktor Öğretim Üyesi Zafer Aktürk, çiftçilere göz ve kalem aşıları..

DİKKAD’DAN ÇİFTÇİLERE AŞILAMA EĞİTİMİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Doktor Öğretim Üyesi Zafer Aktürk çiftçilere aşılama yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak anlattı. Aşılama yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Doktor Öğretim Üyesi Zafer Aktürk, çiftçilere göz ve kalem aşıları çeşitlerini ve uygulama metotlarını aktardı. Eğitime katılan çiftçilerin sorularını da yanıtlayan Doktor Öğretim Üyesi Zafer Aktürk, aşıların doğru zamanda ve doru yöntemlerle yapılması gerektiğini vurguladı. Aktürk, “Meyve yetiştiriciliği ve ıslah üzerine çalışıyorum. Bu tarz eğitimlere fırsat buldukça geliyoruz. 6 ay içerisinde bu ikinci gelişimiz. Geçen seferki budamaya dayalı eğitimdi. İşin içerisinde bir de aşı var. Aşı kısmını da önce teorik olarak görelim sonra araziye gidince onu da uygulayacağız. Yarma aşısı yapılırken aşı macunuyla kapatacağım. İlkbahar tek mevsimidir. Bağı çözmede acele etmiyoruz. İyice tutuna kadar bir yıl kalabilir” dedi.

Dicle ilçesinde gerçekleşen eğitime birçok çiftçi katıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.