BİSMİL ATIKSU ARITMA TESİSİNDE TEST ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2022’de hizmete sunmayı hedeflediği Bismil Atıksu Arıtma Tesisinde test çalışmaları başladı. DİSKİ ilçedeki doğal yaşamı koruyacak ve Dicle Nehri’ni gelecek..

BİSMİL ATIKSU ARITMA TESİSİNDE TEST ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2022’de hizmete sunmayı hedeflediği Bismil Atıksu Arıtma Tesisinde test çalışmaları başladı.

DİSKİ ilçedeki doğal yaşamı koruyacak ve Dicle Nehri’ni gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakacak olan Bismil Atıksu Arıtma Tesisinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Aktif çamur, çökelme tankları ve dağıtım yapılarında su testlerini tamamlayan ekipler, diğer üniteleri hazır hale getiriyor. 48 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Bismil Atıksu Arıtma Tesisi, günlük kanalizasyon hatlarından aldığı 12 bin 500 metreküp atıksuyu arıtarak Dicle Nehri’ne, temiz bir şekilde bırakacak.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Bismil Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.

DİSKİ’nin, sürekli temin ettiğimiz içme suyunu kullanıldıktan sonra arıtma işleminden geçirdikten sonra temiz bir şekilde doğaya bırakma sorumluluğu olduğunu vurgulayan Tutşi, yatırımlarını ve çalışmalarını bu sorumluluklar çerçevesinde sürdürdüklerini kaydetti.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.