ALTIN YATIRIMCISINA KAZANDIRIYOR

Rusya’nın Ukrayna sınırındaki faaliyetleri olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirirken, Ukrayna ordusuyla Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatışmaya girmesiyle birlikte jeopolitik riskler tırmanışa geçti. Ons altın 1900 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 8..

ALTIN YATIRIMCISINA KAZANDIRIYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Rusya’nın Ukrayna sınırındaki faaliyetleri olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirirken, Ukrayna ordusuyla Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatışmaya girmesiyle birlikte jeopolitik riskler tırmanışa geçti. Ons altın 1900 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 8 ayın zirvesine ulaştı. Böylelikle altın 3 haftadır yatırımcısına kazandırmış oldu.
Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, para ve emtia piyasalarının gündeminden düşmüyor. ABD ve NATO’nun Rusya’ya karşı tutumuyla birlikte jeopolitik riskler küresel bir boyut kazandı.
Bu durum yatırımcı davranışları üzerinde büyük rol oynadı. Ukrayna kriziyle birlikte yatırımcılar kripto paralar ve hisse piyasaları gibi riskli varlıklardan kaçarken güvenli liman olarak görülen altına yöneldi.
ONS ALTIN 1900 DOLARI AŞTI
Ons altın haftanın ilk işlem gününe 1862 dolardan başladı. Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaya girmesi, Rusya’nın Ukrayna’ya olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu gelişmeyle birlikte cuma günü 1904 doları aşan ons altın 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 1900 dolar seviyesinden kapandı.
Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın yüzde 3.1 oranında değerlendi. Ons altın son 3 haftadır primli bir seyir izleyerek yatırımcısına kazandırıyor.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.