CİROSUNU % 66 ARTIRDI

Eksim Elektrik tarafından verilen bilgiye göre, 2021 yılında 9 bin civarında serbest tüketiciye yaklaşık 515 milyon kWh elektrik satışı yapıldı. Bu kapsamda ülke genelindeki 21 dağıtım bölgesinde 81 ildeki 850..

CİROSUNU % 66 ARTIRDI
Yayınlanma: Güncelleme:

Eksim Elektrik tarafından verilen bilgiye göre, 2021 yılında 9 bin civarında serbest tüketiciye yaklaşık 515 milyon kWh elektrik satışı yapıldı. Bu kapsamda ülke genelindeki 21 dağıtım bölgesinde 81 ildeki 850 belediye ile ortak çalışma yürütüldü. 2021 yılında artan satışlara bağlı olarak şirket cirosu önceki yıla göre yüzde 66 artarak, yaklaşık 1 milyar 246 milyon liraya yükseldi.
Geçen yıl holding bünyesindeki 626 MW olan yenilenebilir enerji portföyünün ve üretilen 1,67 milyar kWh civarındaki elektriğin ticareti ve raporlama süreçleri gerçekleştirildi. İkili anlaşma, gün öncesi piyasası, gün içi piyasası ve dengeleme gün içi piyasalarında aktif ticaret gerçekleştirildi.

Portföyün büyük kısmı yenilenebilir enerjiden oluşuyor
Eksim Elektrik Ticaret Müdürü Birol Henden, satışı yapılan elektriğin büyük bölümünün yenilenebilir enerjiden oluştuğuna dikkat çekerek, “Portföyümüzün önemli bir bölümünü grubumuz bünyesindeki yenilenebilir enerji şirketimiz tarafından üretilen temiz enerji oluşturuyor. Ayrıca serbest tüketici aboneliği kapsamında 21 dağıtım şirketinin tamamıyla çalışıyoruz. Portföyünde 81 il bulunan, 850 belediye bölgesinde müşteriye sahip sayılı ticaret firmalarından biriyiz. Portföyümüzde bulunan 9 bin üzeri sayaca satış ve satış sonrası hizmet sunuyoruz” dedi.
Eksim Elektrik önümüzdeki yıllarda da özelikle santral yönetimi alanında çalışmalarınıı büyüterek grup içi ve grup dışı hizmetleri sunmayı planladığı ifade edildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.