65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA BESLENME SEMİNERİ

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi tarafından uygulanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca desteklenen Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında, “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu seminer düzenledi. YADES Projesi kapsamında 65 yaş ve..

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA BESLENME SEMİNERİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi tarafından uygulanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca desteklenen Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında, “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu seminer düzenledi.

YADES Projesi kapsamında 65 yaş ve üstü bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için harekete geçen belediye, bünyesinde bulunan İkinci Bahar Millet Kıraathanesi’nde bireylerin yeterli ve dengeli beslenerek kilo kontrollerini sağlamaları, hastalık derecelerini düşürmeleri, kas ve kemik sağlıklarını koruyabilmeleri için bilgilendirme gerçekleştirdi. Seminerinde konuşan Doktor Jale Sultanoğlu, Türkiye’de 65 yaş ve üzeri yaşlı nüfusun önemli bir bölümünün, yetersiz ve dengesiz beslenme nedeniyle çok sık hastalandığını söyledi.

Dr. Sultanoğlu, 65 yaş grubunda görülen şişmanlık, diyabet, kalp-damar hastalıkları, osteoporoz, felç, iskelet ve kas sistemi hastalıklarında bilinçsiz beslenmenin önemli bir risk faktörü olduğunu da belirterek, “Bu dönemde beslenme sorunları da var ise hastalıklar daha ağır seyredebilmektedir. Yaşlılık döneminde beslenme alışkanlıkları fizyolojik sürecin yanı sıra kronik hastalıklardan, ilaçlardan, fiziksel, ruhsal, sosyal belirleyicilerden etkilenmektedir” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.