OCAK’TA ELEKTRİK ÇARPTI, ŞUBAT’A ALLAH KERİM

Elektrik faturalarının fahiş bir şekilde yükseldiğini belirten Diyarbakırlı vatandaşlar, faturalara sert tepki gösterdi.Vatandaşlar, elektriğe yapılan zamlar isyan etti. Dolar ile yükselen elektrik fiyatlarının dolar düşmesine rağmen herhangi bir kıpırdama olmazken..

OCAK’TA ELEKTRİK ÇARPTI, ŞUBAT’A ALLAH KERİM
Yayınlanma: Güncelleme:

Elektrik faturalarının fahiş bir şekilde yükseldiğini belirten Diyarbakırlı vatandaşlar, faturalara sert tepki gösterdi.
Vatandaşlar, elektriğe yapılan zamlar isyan etti. Dolar ile yükselen elektrik fiyatlarının dolar düşmesine rağmen herhangi bir kıpırdama olmazken firmaların sessizliğe bürünmesi dikkat çekti. Üzerine dağıtım bedelinin katbekat artması vatandaşı çileden çıkardı.


FATURALAR İKİYE HATTA ÜÇE KATLANDI
Gelen zamların ardından vatandaşlar faturaların ikiye hatta üçe katladığını belirtirken dağıtım bedellerinin de arttırıldığı belirtildi. Haber merkezime gelen bir mesajda vatandaşın bir aylık olan 1243 TL’lik faturanın kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek elektrik firmaların fırsatçılık yaptığını bunun adeta bir soygun olduğunu dile getirdi.
Öte yandan Sosyal medya hesabından tepkilerini dile getiren vatandaşlar, faturalarını da paylaşarak fiyatların fahiş bir şekilde yükseltildiğini gözler önüne serdi.

Konu hakkında görüş belirten bir tüketicinin kullandığı ifadeler ise akıllara durgunluk verecek cinsten. Adının gizli kalmasını ve fotosunun yayınlanmasını istemeyen bir bayan adeta konuşursa bilerek kendisinin hedef alınabileceğinden ürkerek şöyle tepki verdi: “Şimdi biz konuşunca kim olduğumuzu tespit edebilirler ve bizden gıcık kapabilirler. Buda bize daha kötü yansıyabilir. O yüzden beni gizli tutun. Ben dul bir bayanım, şerefimle çocuklarıma bakıyorum. Kazandığım para ile namerde muhtaç kalmadan hayatımı idame ettirmek istiyorum. Elime geçen para ile kiramızı ve ihtiyaçlarımızı ucu ucuna yetiştirirken bir anda kasırga misali gelen zamlarla hayatımız allak, bullak oldu. Kamu çalışanı değilim ve benim kazancımda artış olmayacak ama astronomik bir perişanlık yaşayacağız. Olay şu her şey zamlandı, dolar hayatımızı kötü etkiledi. Dışardaki hırçın, aç gözlü bazı esnafları anlarım da dolar düştü ve devletimin ürettiği elektrik, su, doğalğaz inmedi. Yetkililerin bir an önce müdahale etmelerini önemle arz ediyoruz.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.