BÖLGE GENÇLERİ İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK KAMPIN YAPIMI BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, gençlere, spor, kültür ve sosyal alanlar oluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 1 Temmuz’da imzalanan yatırım protokolü kapsamında Doğu ve Güneydoğu..

BÖLGE GENÇLERİ İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK KAMPIN YAPIMI BAŞLADI
Yayınlanma: Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, gençlere, spor, kültür ve sosyal alanlar oluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 1 Temmuz’da imzalanan yatırım protokolü kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki gençlere hizmet edecek olan ‘Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı’ projesi hayata geçirildi.

180 dönümlük alanda doğayla iç içe
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca hazırlanan proje kapsamında Dicle ilçesindeki Kralkızı baraj gölü kıyısında Devlet Su İşleri’ne ait tek katlı 17 lojmanının bulunduğu 180 dönümlük alanda mevcut yapılar yatakhane ve idari binalara dönüştürülüyor. Ekipler, alanda 860 metrekare yemekhane, 546 metrekare çok amaçlı salon, mescit, atölyeler, botanik bahçe ve amfi tiyatro için de inşa çalışmalarına başladı. Engelsiz yaşam anlayışıyla hazırlanan projedeki yapılarda engelli gençler tüm etkinliklere kolayca erişebilecek. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampında gençler, paintball, zip-line, havuz, okçuluk, yürüyüş ve macera parkurları gibi farklı sporları yapma imkanı yakalayacak.
Büyükşehir Belediyesi, kampı Haziran 2022’de tamamlayarak gençlerin hizmetine sunmayı planlıyor.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.