Sağlık çalışanlarından promosyon komisyonu talebi

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır Şubesi tarafından, sağlık çalışanlarının promosyon sözleşmeleriyle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Faysal Yiğit, yapılacak olan promosyon ihalesi için bir..

Sağlık çalışanlarından promosyon komisyonu talebi
Yayınlanma: Güncelleme:

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır Şubesi tarafından, sağlık çalışanlarının promosyon sözleşmeleriyle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Faysal Yiğit, yapılacak olan promosyon ihalesi için bir araştırma komisyonunun kurulması ve personelin hakkına zarar verebilecek müdahalelere müsaade edilmeyecek şekilde önlemler alınması gerektiğini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün banka ile yaptığı promosyon anlaşmasının 31 Aralık’ta sona ereceğini ifade eden Yiğit, “Yapılacak olan yeni promosyon ihalesinin ilk oturumu 13 Eylül’de tarihinde yapılmış ve bankalar tarafından kabul edilemeyecek rakamlar teklif edilmiştir. Bu oturumda en yüksek teklif 26 bin 500 TL olarak bir banka tarafından verilmiş, diğer bankalar ise oturumdan çekilmiştir. İl Sağlık müdürlüğü komisyonu tarafından verilen teklif kabul görmemiş, ihale süreci ikinci oturuma kalmıştır. İkinci oturum için bankalara davetiye çıkarılmıştır. Yapılacak olan anlaşmada ihale şartnamesine bir alt limit belirlenmeli, bu alt limit minimum 50 bin TL olacak şekilde, süre maksimum 36 ay olarak tutulmalı, tek seferde peşin olarak ödenmeli ve her yıl sonunda oluşan enflasyon farkının geri ödenmesi şartı eklenmelidir. Diyarbakır’daki kıymetli sağlık çalışanlarımız en yüksek tutarla, en iyi şartlar üzerinden promosyon anlaşmasına layıktır ve bu taleplerimiz ilimiz adına elzemdir. İhaleye katılacak bankaların müdürlüğümüze bağlı personel sayısını ve yüksek kredibilite oranını göz önünde bulundurmaları ayrıca önem arz etmektedir. Bakanlığımızın da sürecin takipçisi olduğunu ve personelimizin hakkını savunacağını biliyoruz” dedi. (DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.