MEM; OKULLARI BİRLİKTE DOLAŞIP, SORALIM MI?

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Şevval İnan’ın üniforma alamadığı için gittiği okuldan geri gönderilmesi üzerine bir haber yapılmıştı. Haberin..

MEM; OKULLARI BİRLİKTE DOLAŞIP, SORALIM MI?
Yayınlanma: Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Şevval İnan’ın üniforma alamadığı için gittiği okuldan geri gönderilmesi üzerine bir haber yapılmıştı. Haberin yapılmasının ardından gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yüzlerce kişi kıyafet ve okul giderleri için kapı dışarı edilen 14 yaşındaki Şevval’in ailesiyle iletişim kurdu ve mağduriyetleri ortadan kaldırıldı. Bu haberin üzerine mevcut uygulamayı düzeltmek yerine Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak haberi yalanladı. Bu yalanlama üzerine www.medyanınmerkezi.com olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünü hem malum olayı araştırmak için hem de KIYAFET TEKELİ konusunda ortak araştırma yapmaya davet ediyoruz. Kıyafet Mafiyası var mı, yok mu. Okullarda böylesi bir dayatma var mı, yokmu? Birlikte ortaya çıkarmayı teklif ediyoruz.

Çok uzun yıllardan bu yana belli ilişkiler ağı ile öğrencilere dayatma yaparak okul kıyafetleri aldırıldığı defalarca haber yapılmış ve doğruluğuda kanıtlanmıştı. Bu ve benzer haberler yıllardan beridir yapılmasına rağmen bu illeğal ilişki ağları bir türlü ortadan kaldırılamamış, sıkıntılar giderilememiş ve yine vatandaş mağdur ediilmişti.

Her eğitim ve öğretim döneminde olduğu gibi bu dönemde aynı sıkıntılara gebe. Okul kıyafetleri alamayan öğrenciler yine bazı vicdansız yöneticiler tarafından okula alınmazken Milli Eğitim cennahı ise aynı savunmayla olayları yalanlamaya devam ediyor.

Önceki gün İHA tarafından yapılan bir haberde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Şevval İnan’ın üniforma alamadığı için gittiği okuldan geri gönderilmesi konu edilmişti. Yapılan haberin ardından Dünyanın birçok yerinden aranılarak  Şevval İnan’ın sıkıntısı çözülmüş ve okuluna kavuşmuştu.

Bu haberin üzerine Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak olayı yalanladı.

Olay derinlemesine irdeleyip, görüş alması gereken bir kurumun kamuoyunu ve gazetecileri dikkate almadan açıklama yapması tepkilere neden oldu.

TÜRKİYE KIZ ÇOCUĞU İÇİN SEFERBER OLURKEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN EKSİKLİĞİ GİDERMEK YERİNE HABERİ YALANLAMASI İŞGÜZARLIKLARINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ.

Tepkilere neden olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada ise şunlara yer verildi: “

Milli Eğitim Müdürlüğü Eksiği Gidermek Yerine Haberi Yalanladı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Şevval İnan’ın üniforma alamadığı için gittiği okuldan geri gönderilmesi üzerine İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından yapılan haber geniş yankı buldu. Haberin ardından Türkiye ve Avrupa’dan bir çok hayırsever aileye ulaşarak çocuklarının üniforma ve giyim ihtiyacını karşılarken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ise açığı kapatmak için haberi yalanlamakla yetindi.
Olay Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi’nde bulunan Süleyman Demirel kampüsü içerisindeki Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Pazartesi günü okula giden Şevval İnan, sabah İstiklal Marşı töreni bittikten sonra sınıflarına dağılacakken okul müdürünün ’formalılar içeri formasızlar dışarı’ diyerek onu ve birçok öğrenciyi okuldan gönderdiğini iddia etmişti. Okul müdürü ve idareciler bu konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Türkiye ve Avrupa’dan bir çok hayırsever forması olmayan kız çocuğu için seferber oldu. Haberin üzerine Diyarbakır, İstanbul, Samsun, İzmir, Ankara gibi illerden ve Almanya’dan aileye ulaşan hayırseverler kız çocuğunun forma ve elbise ihtiyacını karşıladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Medya Hesaplarından Haberi Yalanladı
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü forma alamadığı için okula alınmayan kız ve babasının açıklamalarına rağmen sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada bu olayın yalanladı. Türkiye kız çocuğu için seferber olurken milli eğitim müdürlüğünün eksikliği gidermek yerine haberi yalanlaması işgüzarlıklarını gözler önüne serdi. Bu durum öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

İnceleme Bitmeden Haberi Nasıl Yalanladınız?

Öte yandan yapılan açıklamanın sonunda kullanılan cümle ile en başında kullanılan cümleyi bir edebiyat öğretmeninin yazmadığı aşikar. Zira inceleme başlatılan bir olayın sonucu açıklanmadan olayı yalanlamak akıl ile açıklanabilecek bir durum değil.

MAĞAZANIN SORUMLU MÜDÜRÜ FİKRİYE DENİZ İSE YAŞANAN OLAYA ÇOK ÜZÜLDÜKLERİNİ BELİRTEREK, “İHA’NIN HABERİNİ GÖRDÜKTEN SONRA BUNU İŞ YERİ SAHİBİMİZ SUAT BAKIRCI’YA İLETTİM. ÖĞRENCİMİZ ŞİLAN HANIMI TANIMIYORDUM. SUAT BEYE SÖYLEDİM VE İLGİLİ MAKAMLARA GİDİN, ÖĞRENCİYİ BULUN ONU ÜCRETSİZ GİYDİRELİM”DEDİ.

Haber Ses Getirdi…

Diyarbakır’da iddiaya göre 14 yaşındaki lise öğrencisinin, okul üniforması alamadığı için müdürü tarafından okula alınmadığına ilişkin yapılan haber ses getirdi. Haberin ardından hayırsever iş adamları harekete geçti. Hayırsever iş adamı Suat Bakırcı, Şevval İnan’ın okul elbiselerini sahibi olduğu mağazada temin ederek mağaza müdürü tarafından öğrenciye teslim etti.

Olay Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi’nde bulunan Süleyman Demirel kampüsü içerisindeki Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Pazartesi günü okula gelen Şevval İnan, sabah İstiklal Marşı töreni bittikten sonra sınıflarına dağılacakken okul müdürünün ‘formalılar içeri formasızlar dışarı’ diyerek onu ve birçok öğrenciyi okuldan gönderdiğini iddia etti.
Konunun haber yapılması üzerine iş adamları ve hayırseverler harekete geçti. 14 yaşındaki Şevval İnan’ın tüm ihtiyaçları iş adamı Suat Bakırcı tarafından karşılandı. İlgili mağazaya gelerek üniforması kendisine teslim edilen ve üniforması olmadığı için okula alınmadığını belirten Şevval İnan, “Babamın ekonomik olarak durumu olmadığı için üniforma alamıyordu bana, şuanda Suat Giyim sahibi Suat Bakırcı sağ olsun bana forma ve elbise yardımında bulundu okula gideceğim için çok mutluyum” dedi.

“Benim Kızdığım Taraf, Öğrencileri İstiklal Marşının Ardından Eve Göndermesidir”
Amaçlarının üniforma olmadığı için okul müdürünün öğrencileri İstiklal Marşının hemen ardından eve göndermesine tepki olduğunu belirten baba Yakup İnan, “Bütün hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Benim asıl maksadım giysi değil, evet ekonomik durumumuz son derece zayıf, işim yok, hiçbir gelirim yok. Benim alındığım taraf, okul müdürüne emanet ettiğimiz öğrencileri sabah İstiklal Marşının hemen ardından bize haber vermeden eve göndermesidir. Çocuğumu biri kandırıp götürse ya da çocuğumuzun aklına biri girse ve bir şeyler olursa bunun sorumlusu kim olurdu? Benim kızdığım taraf budur. Yoksa 3 – 5 veya 10 gün sonra ben gider borç ederdim kızıma üniforma alırdım. Hayırseverlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

“Öyle Güzel Bir Şeye Vesile Olduğumuz İçin Çok Mutluyuz”
Mağazanın sorumlu müdürü Fikriye Deniz ise yaşanan olaya çok üzüldüklerini belirterek, “İhlas Haber Ajansının haberini gördükten sonra bunu iş yeri sahibimiz Suat Bakırcı’ya ilettim. Öğrencimiz Şevval hanımı tanımıyordum. Suat beye söyledim ve ilgili makamlara gidin, öğrenciyi bulun onu ücretsiz giydirelim. Suat bey de, ‘Kesinlikle hemen duruma müdahale ediyorum’ dedi bizler de bunun üzerinden 20 dakika sonra Şevval hanımı mağazaya davet ettik. Mağaza olarak kızımızın bütün ihtiyaçlarını çantası, pantolonu, tişörtü ve hırkasına kadar temin ettik. Başka eksiği ve başka ihtiyacı varsa sorduk. Varsa da yanımda söylesin onu da temin ederiz. Bizler böyle güzel bir şeye vesile olduğumuz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.