DİYARBAKIR’DAN ASAYİŞ HABERLERİ

DİYARBAKIR’DA ŞAFAK VAKTİ TERÖR OPERASYONU Diyarbakır’da şafak vakti yapılan terör operasyonunda 59 kişi gözaltına alındı. 29 kişinin arandığı operasyonda baskın yapılan evlerde tabanca, tüfek ve örgütsel malzeme ele geçirildi.Diyarbakır polisi..

DİYARBAKIR’DAN ASAYİŞ HABERLERİ
Yayınlanma: Güncelleme:

DİYARBAKIR’DA ŞAFAK VAKTİ TERÖR OPERASYONU

Diyarbakır’da şafak vakti yapılan terör operasyonunda 59 kişi gözaltına alındı. 29 kişinin arandığı operasyonda baskın yapılan evlerde tabanca, tüfek ve örgütsel malzeme ele geçirildi.
Diyarbakır polisi şafak vakti Cumhuriyet başsavcılığından aldığı arama kararı ile bölücü terör örgütüne yönelik, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunan ve sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yapan 88 şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan 104 adrese eş zamanlı olarak terör operasyonu yaptı. Havadan polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, Özel harekat polisleri girdikleri evlerde bulunan 59 şüpheliyi gözaltına alındı. 4 tabanca, 3 adet tüfek, 292 adet fişek ve birçok dijital materyal ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği operasyonla ilgili 29 şüpheli ise aranıyor.
Gözaltına alınan şüpheliler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınırken, operasyonda ayrıca bir ikamette Vergi Kanuna Muhalefet suçundan aranan 1 şüpheli ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

DİYARBAKIR’DA ŞAFAK VAKTİ YAPILAN TERÖR OPERASYONUNDA 59 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI. 29 KİŞİNİN ARANDIĞI OPERASYONDA BASKIN YAPILAN EVLERDE TABANCA, TÜFEK VE ÖRGÜTSEL MALZEME ELE GEÇİRİLDİ.

DİYARBAKIR’DAKİ CİNAYETİN ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

 Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde meydan gelen arazi anlaşmazlığı nedeniyle hayatını kaybeden S.K.’nın cinayet şüphelileri yakalandı.
Olay, 27 Mart’a Çermik ilçesi Yayıklı Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 53 yaşındaki S.K. isimli vatandaşın cinayet şüphelileri V.K. ve V.K. yakalandı. Diyarbakır Valiliği İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, “Çermik İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Yayıklı mahallesinde 27 Mart 2021 günü iki aile arasında çıkan arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahlı kavga olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen olayda S.K. 52 yaşında öldürülmüş, şüphelilerden C.K., S.K. ve Y.K. tutuklanmış, V.K. ve C.K. olay yerinden kaçmıştı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Çermik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda V.K. ve C.K. isimli firari şüphelilerin Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde bir otoparkta saklandıkları tespit edilmiştir. 12 Ağustos 2021 günü Siverek’te şüphelileri yakalamaya yönelik yapılan operasyonda şahıslar yakalanarak çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmış ve cezaevine teslim edilmişlerdir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

DİYARBAKIR’IN ÇERMİŞ İLÇESİNDE MEYDAN GELEN ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDEN S.K.’NIN CİNAYET ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI.

EVİNİ ATEŞE VERDİ, KAPIYI KİLİTLEYİP GİTTİ

Diyarbakır’da bir kişi evini ateşe verdikten sonra kapıyı da kilitleyip dışarı çıktı. Dumanları fark eden çevre sakinleri haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri büyümeden söndürdü. Evini yakan şahıs ise polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mastfıroş Caddesi üzerinde bulunan bir sitenin içerisindeki apartmanın 4’üncü katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimliği öğrenilemeyen bir şahıs, oturdu evin salonundaki sandalyeleri üst üste bırakarak yanıcı bir madde ile ateşe verdi. Alevlerin yükseldiğini gören şahıs, evin kapısını çekip kilitledikten sonra dışarı çıktı. Bu sırada dumanların çıktığını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 acil yardım hattını arayarak polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri evin kapısını kırarak alevlerin yükseldiği yöne doğru yöneldi. Ekipler, ellerinde götürdükleri yangın tüpleri ile alevleri kısa sürede kontrol altına alırken, çevrede bulunan vatandaşlar ise rahat bir nefes aldı.

Evini yakan şahıs gözaltına alındı
Yaşanan olayla ilgili çevrede çalışma yapan polis ekipleri, evi ateşe veren şahsı vatandaşların göstermesi üzerine gözaltına aldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayla ilgili polisin incelemesi sürüyor.

DİYARBAKIR’DA BİR KİŞİ SEBEBİ BİLİNMEYEN BİR NEDENDEN DOLAYI, İKAMET ETTİĞİ EVİ ATEŞE VERİP ARDINDAN KAPIYI DA KİLİTLEDİKTEN SONRA DIŞARI ÇIKTI. DUMANLARI FARK EDEN ÇEVRE SAKİNLERİ HABER VERMESİ ÜZERİNE OLAY YERİNE GELEN İTFAİYE EKİPLERİ ALEVLERİ BÜYÜMEDEN KISA SÜREDE SÖNDÜRDÜ. EVİNİ ATEŞE VEREN ŞAHIS İSE POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI.

DİYARBAKIR’DA HAYVAN OTLATMA KAVGASI: 2 ÖLÜ

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde iki aile arasında iddiaya göre hayvan otlatma yeri meselesi yüzünden çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 2 kişi öldü.

Olay, Diyarbakır Dicle ilçesine bağlı kırsal Gündoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iki aile arasında hayvan otlatma yeri yüzünden çıkan tartışma, kısa sürede silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada taraflar birbirlerine bıçak ve silahla saldırınken, kavga sırasında Erdal Kaçar (46) vücuduna isabet eden kurşunlarla, Cuma Umay (44) ise bıçakla yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine helikopter ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ağı yaralı Kaçar ile Umay, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Olay sonrası mahallede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

DİYARBAKIR’IN DİCLE İLÇESİNDE İKİ AİLE ARASINDAN İDDİAYA GÖRE HAYVAN OTLATMA YERİ MESELESİ YÜZÜNDEN ÇIKAN SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGADA 2 KİŞİ ÖLDÜ.

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL DİREĞE ÇARPIP TAKLA ATTI

Diyarbakır’da kavşağı dönmek isterken kontrolden çıkan bir otomobil direğe çarparak takla attı, kazada 1 kişi yaralandı.
Olay, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi 75 metrelik yolda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen BMW marka otomobil, kavşağı dönmek isterken trafik ışıklarının direğine çarparak takla attı. Otomobilde bulunan 1 kişi yaralanırken bir kişide şok girdi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çağrılan 112 acil servis ekipleri yaralıya olay yerinden yaptığı ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Güvenlik güçleri ise olayla ilgili inceleme başlattı. Olay yeri çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

DİYARBAKIR’DA BİR OTOMOBİL KAVŞAĞI DÖNMEK İSTERKEN AŞIRI SÜRAT YAPTI, DİREĞE ÇARPARAK TAKLA ATTI.

DİYARBAKIR AFAD’DAN JANDARMA PERSONELİNE AFET EĞİTİMİ

iyarbakır Valiliği AFAD İl Müdürlüğü ile Ergani Kaymakamlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, Ergani’de jandarma komando taburu personeline yönelik ‘Afet Farkındalık Eğitimi ve Çadır Kurulumu Eğitimleri’ne devam edildi.
AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan protokol çerçevesinde, uzman eğitmen personeller tarafından, Ergani’de bulunan jandarma komando taburu personeline yönelik ‘Afet Farkındalık Eğitimi ve Çadır Kurulumu Eğitimleri’ devam etti.
Afet ve acil durumlarda geçici barınma ve sosyal yardım hizmetlerinde kullanılacak çadırların kurulum teknikleri, toplama pratikleri eğitimleri ile devam eden eğitimler doğrultusunda açıklama yapan Diyarbakır İl AFAD Müdürü İlami Çakmak, Ergani Kaymakamlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde toplam 15 bin vatandaşa ve 2 bin kamu personeline afet farkındalık eğitimi verildiğini kaydetti. Çakmak, “500 güvenlik korucusu ile 200 jandarma personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verilmiş olup, barınma ihtiyacının hızlı etkili bir şekilde karşılanması için, bugün de ilçe jandarma komando tugayında 200 komando personeline Afet farkındalık ve çadır montajı eğitimlerini verdik. Afet öncesi sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitimlerimizin devam edecektir” dedi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ İL AFAD MÜDÜRLÜĞÜ İLE ERGANİ KAYMAKAMLIĞI ARASINDA YAPILAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE İLÇEDEKİ TÜM KESİMLERE YÖNELİK EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.