YETER ARTIK! ONLAR SAĞLIK KAHRAMANLARI

Tüm İş Konfederasyonu, Diyarbakır İl Başkanlığı son olarak Dicle Üniversitesi Hastanesinde yaşanan saldırı sonrası yaptıkları bir açıklama ile saldırılara uğrayan sağlık camiasının vefakar mensupları için çağrı yinelediler. Yapılan çağrıda hastanelere..

YETER ARTIK! ONLAR SAĞLIK KAHRAMANLARI
Yayınlanma: Güncelleme:

Tüm İş Konfederasyonu, Diyarbakır İl Başkanlığı son olarak Dicle Üniversitesi Hastanesinde yaşanan saldırı sonrası yaptıkları bir açıklama ile saldırılara uğrayan sağlık camiasının vefakar mensupları için çağrı yinelediler.

Yapılan çağrıda hastanelere gelen insanlara en iyi hizmeti yine sağlık çalışanlarının vererek kendilerini iyileştirdiklerini hatırlatarak şu açıklamaya yer verdiler: “Sağlığına kavuşması için hastalar hastaneye getirilir.  Sağlık çalışanları da her hastayı iyileştirir taburcu etmek için çalışır. Fakat bu işi yapan insanların sürekli şiddete maruz kalmaları ve sanki suçluymuş gibi davranılması bizlerin sabrını son noktasına getirmiştir.”

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulanması durumunda hastanelerde çalışan güvenlik personellerinin azlığına da dikkat çekilen açıklama şöyle devam ediyor: “Sağlık çalışanlarına şiddetin değil saygının konuşulmasını istiyorken şiddeti kabul etmemiz asla düşünülemez. Hastane güvenlik görevlilerinin yetersiz olması sebebiyle takviye emniyet güçlerinin çağrılması bile başlı başına utanç vesilesidir. Savaşa gider gibi gelen bu kişileri polisler bile uzun uğraşlar sonucu durdurabilmiştir. Olayda can kaybı ve yaralanma olmaması tek tesellimizdir. Sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için caydırıcılığın olmasını bekliyoruz. Aksi halde bu vurdumduymazlık, İnsanları sağlığına kavuşturmaya çalışan sağlık çalışanlarının sağlığının tehlikeye atılmasını seyretmek olacaktır. Dicle üniversitesi hastanesinde yaşanan bu olayı kınıyor ve biran evvel yetkililerden caydırıcı düzenlemeler bekliyoruz.” denildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.