” TOPLUMDAKİ KANAATSİZ KANAAT ÖNDERLERİ “

Kanaat önderi olmak için okul okumanıza, herhangi bir sınavdan geçmenize, kursa katılmanıza, sertifika veya diploma almanıza gerek yoktur. Kanaat önderi olarak kabul edilmeniz için, zaman içerisinde toplum tarafından benimsenmiş, belirli..

” TOPLUMDAKİ KANAATSİZ KANAAT ÖNDERLERİ “
Yayınlanma: Güncelleme:

Kanaat önderi olmak için okul okumanıza, herhangi bir sınavdan geçmenize, kursa katılmanıza, sertifika veya diploma almanıza gerek yoktur. Kanaat önderi olarak kabul edilmeniz için, zaman içerisinde toplum tarafından benimsenmiş, belirli bir yer edinmiş, bilgili ve liyakat sahibi olup, toplum nazarında kabul görünmeniz yeterlidir. Kanaat önderi bir başka deyişle, barış elçisi ve uzlaştırmacıdır.

Kanaat önderi yaşanabilecek sosyal olaylar neticesinde taraflar arasında sosyal mesajları kişilerin anlayacağı ve kavrayacağı bir dille anlatarak, sorunun çözümünde etkili olmalıdır.

Bir kişinin kanaat önderi olabilmesi için, insanları hareketleri ve söylemleri ile birlikte, etkileme veya ikna etme becerisinin yüksek olması, o kişinin kanaat önderi olabilmesi için, yeterli bir faktör değildir. Kanaat önderi olabilmek için gerekli olan en temel unsurlar, bilgi, birikim, hitabet, liyakat, sabır, olayları iyi analiz etme, her insanın seviyesine inebilme ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturmaktan geçmektedir.

Ancak ; kanaat önderi sayılan ve toplumda bu şekilde kabul görülen kişi veya kişiler tüm bunları yaparken, taraf tutup, adaletsiz davranıp, kendi çıkar ve menfaatleri peşinde koşarsa, işte o zaman olay çok tehlikeli bir boyut kazanır.

Günümüz konjonktüründe bu işe meraklı ve bu işi yapan birçok kişi, yukarıda dile getirdiğim ve sürekli toplum tarafından kabul görmeyip, eleştirilere maruz kalan birçok yanlış iş ve işlemlere zaman içerisinde tevessül etmişlerdir.

Özellikle bölgemizde bu işe hevesli olup, kendisini öyle gören ve bu kimlikle topluma lanse ettiren birçok ” KANAATSİZ KANAAT ÖNDERLERİ ” türemiştir. Bu kişi ve kişiler, kendi eşine, çocuğuna ve çekirdek ailesine dahi söz geçiremez ve sorunlarını çözemezken, maalesef günümüzde milletin sorunlarını çözer gibi davranıp, öncülük etmeye soyunmak ile birlikte, asıl maksatlarının kendi çıkar ve menfaatleri olduğu unutulmamalıdır.

Diyarbekir halkı sürekli merak etmekte ve sormaktadır, kim veya kimler bu kişilere prim vermekte ve toplum nazarında neden bu kadar değer görmektedirler. Bu konuyu derinlemesine irdelediğimizde, konunun içler acısı vehameti daha iyi anlaşılmakla birlikte, Diyarbekir’ in geleceği için tam bir infial yaratmaktadır.

Neden ve nasıl diyecek olursanız, Diyarbekir’ de ki birçok üst düzey bürokrat ve siyasi parti Başkanlarının bu tip birçok kişi veya kişilere aşırı derecede prim verdiği, güvendiği, sözlerine ve fikirlerine itimat ettiği, bu tiplemeler ile sürekli toplantılar tertip edip, toplantı sonunda alınan kararların Diyarbekir’ de uygulamaya konulduğu ve günün sonunda da üst düzey bürokrasinin bu kişilerle fotoğraf çektirmesi, toplum nazarında daha fazla değer görmelerine neden olmuştur.

Bu memlekete görev icabı gelen ve sonrasında başka illere atanan tüm üst düzey bürokratlara, Diyarbekir halkının haklı bir şekilde dile getirdiği tepkisi adına soruyorum ?

  • Kanaat önderi diye görüştüğünüz kişileri, ne kadar yakından tanıyorsunuz?
  • Bu kişilerin geçmişlerini detaylı bir şekilde araştırdınız mı?
  • Geçmiş yıllardaki mal varlıkları ile şimdiki mal varlıklarından haberdarmısınız?
  • Bu kişilerin devlete olan yakınlığı ve bağlılıkları ile alakalı, ne kadar bilgi sahibisiniz?
  • Kanaat önderi listesi güncel mi ve hangi kriterler baz alınarak hazırlanmaktadır?

İşte yukarıda dile getirdiğimiz sorular üst düzey bürokratlar ve siyasi parti Başkanları tarafından hakkaniyet çerçevesinde irdelenmediği sürece, Diyarbekir’ in kaderi değişmeyecektir.

Bu minvalde Diyarbekir piyasasında kendisini ” KANAAT ÖNDERİ ” olarak pazarlayan, ancak toplum nazarında ” KANAATSİZ KANAAT ÖNDERİ ” olarak kabul gören birçok zevat, üst düzey bürokratların ve siyasi parti Başkanlarının bu kişilere aşırı derecede pirim vermesinden dolayı, piyasada ellerini ve kollarını sallayarak, cirit atmaktadırlar.

Diyarbekir’ in geleceği için yapılacak istişareler ve alınacak kararlar, bunun akabinde bu kararları alan ve uygulamaya koyacak olan hangi makam olursa olsun, ciddi anlamda araştırma yapmadan, sorgulamadan, iyi analiz etmeden ve süzgeçten geçirmeden yapılacak her türlü iş ve işlem, bu memlekette telafisi olmayan tahribatlara yol açmakla birlikte, bu kutsal şehire de ihanettir.

ORTAK AKIL…
TEMİZ TOPLUM…
YÜKSEK HEDEF…

Selam ve Dua…

Muhammed BEYBUR

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.