Diyarbakır İtfaiyesinden yangın tatbikatı

İtfaiye Daire Başkanlığı, acil durum anında ve sonrasında yapılacaklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerine devam ediyor.   Diyarbakır İtfaiyesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı kapsamında yangın..

Diyarbakır İtfaiyesinden yangın tatbikatı
Yayınlanma: Güncelleme:

İtfaiye Daire Başkanlığı, acil durum anında ve sonrasında yapılacaklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerine devam ediyor.

 

Diyarbakır İtfaiyesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı kapsamında yangın tatbikatı yaptı.

 

Tatbikatta senaryo gereği binanın giriş katında bulunan kantinde tost makinesinden yangın çıktı. Hastane personeli müdahalesi yetersiz kalınca itfaiyeye haber verildi.

 

Gerçeği aratmayan tatbikatta, itfaiye personeli duman makinesiyle binada duman oluşturdu. Binada çalışanlar görevliler tarafından tahliye edilirken, itfaiye aracı da sirenler çalarak binan önüne geldi.

 

İtfaiye erleri binanın içine girerek temsili olarak yangını söndürdü. Bu sırada senaryo gereği dumandan rahatsızlanan personel ambulanslarla yakın hastanelere kaldırıldı. 

 

12 bin kişiye yangın eğitimi

 

İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 2022 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yaklaşık 12 bin kişiye yangın eğitimi ve tatbikatı verildi. Eğitim ve tatbikatlar belirlenen aralıklarla yapılmaya devam edilecek.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.