YENİŞEHİR’DE HALK OYUNLARI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Yenişehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Çalıştaya; Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Cebe, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Remzi Tekin, Yenişehir Belediyesi Spor Koordinatörü İbrahim Ertaş, Dicle Üniversitesi Devlet..

YENİŞEHİR’DE HALK OYUNLARI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Yenişehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Çalıştaya; Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Cebe, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Remzi Tekin, Yenişehir Belediyesi Spor Koordinatörü İbrahim Ertaş, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Oyunları Mezunları, Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Diyarbakır ilinden çeşitli daldaki halk oyunları uzmanları ve müzisyenler katıldı.  

 

Amaçlarının geleneksel folklorik öğeleri bozmadan yeniliğe geçiş sağlamak olduğunu belirten Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Cebe, ‘’Yenişehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu Çalıştay ile Diyarbakır ilimizde yaşayan, halk oyunlarına yıllardır gönül vermiş halk oyunları uzmanlarımız ile Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Oyunları Mezunlarını bir araya getirerek geleneksel folklorik öğeleri bozmadan yeniliğe geçiş sağlamayı amaçladık. Günümüzde insanların kendi içlerindeki duygularını folklorik öğelerden beslenerek sahneye yansıtması çok önemli. Bunu da en iyi şekilde başaran yılların emektar halk oyunları uzmanları ile genç mezunlarımız yapmayı planladığımız halk oyunları gösterilerimizde bir araya gelerek bu duyguları daha anlamlı hâle getireceklerdir. Hem bu gösterimizin gerçekleşmesi hem de kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yöndeki çalışmalarımızı ve desteklerimizi sürdüreceğiz’’ ifadelerinde bulundu.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Remzi Tekin, ‘’Yaklaşık 1,5 senedir 20’ye yakın Halk Oyunları Eğitimcimiz ile birlikte ülkemizin her yöresindeki oyunlarımızı tanıtmaya çalıştık. Amacımız coğrafyamızın tüm yönlerini harmanlayıp sahnelemek. Amacımız öz folklorik yapımızı sürdürebilmek ve modern çağa entegre edebilmektir’’ dedi.

 

Halk Oyunları Uzmanı Bilal Altınboğa ise bu imkanı halk oyunları camiasına sundukları için Yenişehir Belediyesi Başkanlığına müteşekkir olduğunu belirterek, alaylılar ile mekteplilerin böyle bir araya gelerek önemli çalışmalara imza atacaklarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.