MAYAMAT matematik dâhilerini buluşturan proje

Diyarbakır Maya Okulları kurucusu Nezir Bulut, ‘Mayamat’ adı verilen ve matematik dahilerini ortaya çıkartmayı hedefleyen proje ile ilgili olarak “Her yıl Aralık ayında düzenlemiş olduğumuz dördüncü sınıflara yönelik ‘Mayamat’ sınavı..

MAYAMAT matematik dâhilerini buluşturan proje
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Maya Okulları kurucusu Nezir Bulut, ‘Mayamat’ adı verilen ve matematik dahilerini ortaya çıkartmayı hedefleyen proje ile ilgili olarak “Her yıl Aralık ayında düzenlemiş olduğumuz dördüncü sınıflara yönelik ‘Mayamat’ sınavı ile matematik dahilerini tespit edip, onları bir araya getiriyoruz. Amacımızı bu genç cevherleri çok küçük yaşta keşfederek yetenekleri doğrultusunda motivasyonlarını sağlamak” dedi.
Bulut, erken yaşta matematik merakı ve yeteneği olan çocukları hem motive etmek hem de bir arada eğitim görmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bir arada eğitim görmelerini sağlamak amacıyla matematik dahilerine özel planlanan etkinlikler ve eğitim programımızla onlara farklı bir dünya sunuyoruz. Öğretmen ve idarecilerimiz bu bilinçle hem planlama yapıyor hem de farklı uygulamalarla keyifli bir eğitim almalarını sağlıyor. Her yıl sadece dördüncü sınıflara özel yapılan bu sınavla öğretmenlerin de ailelerin de bu evlatlarımızı keşfetmelerine yardımcı olmaktır. Erken yaşta keşfedilen çocuklar matematik ile ilgili merak ve yeteneklerini devam ettirme ve bunun farkına varma konusunda ödüllendirilip onların farkına varıldığını görmeleri de onları son derece motive ediyor. Her yıl yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu Mayamat sınavı çok planlı ve büyük bir ciddiyetle yapılıp sonuçlar ailelerle ve öğrencilerle paylaşılıyor. Matematik yeteneği keşfedilen evlatlarımız sadece matematik alanında bir eğitimle muhatap olmuyor tematik öğrenme ve disiplinler arası dengelerle eğitim görüyorlar. Matematik dahilerine büyük emek veren öğretmenlerin de emeklerinin ölçülebiliyor olması ve verdikleri emeklerin tescil edilmesi açısından da son derece önemli bir sınav olarak değerlendirilebilir. Diyarbakır’ın matematikle anılması ve matematiğin ödüle layık görülmesi son derece önemlidir. Sınav soruları çok hummalı bir çalışma ile ve değişik kurullardan geçerek oluşturulur ve uygulanır. Sınavı yapmak yetmez bir de bu sınavda başarı elde eden öğrencilere eğitim bursunun yanında çeşitli ödüller  de verilerek çocuklarımız onurlandırılır. Çocuklarımıza büyük emek veren anne babaların ve onların mimarı olan değerli öğretmenlerimizin de davet edildiği MAYAMAT gecesinde hem evlatlarımıza ödüllerini veriyoruz hem de değerli öğretmenlerine plaket vererek emeklerinden dolayı onur duymalarını istiyoruz. Yapılan gecede öğrencilerimizin değişik dallarda yakaladıkları başarıyı da sahneleyip geceye renk katmayı ve gelen tüm konuklara unutulmaz bir öğrenci şöleni sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu. (DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.