Medeniyetlerin Beşiği Mezopotamya’nın Kalbi Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Uygulama ve Araştırma merkezi toplantı salonunda gerçekleşen panele Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi ev sahipliği yaptı. Panele Vali yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri..

Medeniyetlerin Beşiği Mezopotamya’nın Kalbi Diyarbakır
Yayınlanma: Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Uygulama ve Araştırma merkezi toplantı salonunda gerçekleşen panele Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi ev sahipliği yaptı. Panele Vali yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, AK Parti eski milletvekili Mine Lök Beyaz, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Bülent Şen, siyasi parti liderleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır şube başkanı Yusuf Çelebi, panelin önemli olduğunu söyledi. Çelebi, ‘Diyarbakır, böylesi bir coğrafyanın kalbi ve 33 medeniyetin beşiğidir, Mekke ve Medine’nin yarenidir, Kudüs’ın sırdaşıdır, İstanbul’a açılan fetih kapısıdır. Diyarbakır’ın, Sur’un, her bir sokağı, mimari kokusu, surları, burçları, tarihi mekanları, ulu camisi, hevsel bahçeleri, hali hazırda, tarihteki hafızanın ve bahsini etiğimiz, medeniyet izinin 21. Yüzyıldaki tanıklarıdır. Bu hafızayı tanıtmak, korumak ve yaşatmak bu şehrin sakinleri olan bizler, başta olmak üzere aslında tüm insanlığın, ortak vazifesi olmalıdır.” dedi. (DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.