Akademi Liseli öğrenciler geleceğe bir adım daha yaklaşıyor

Öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları için oluşturulan ve binlerce kişinin yararlandığı Akademi Lise’de yeni eğitim öğretim döneminin zili çaldı. Sur ilçesi ve Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesi’nde bulunan Akademi Lise’lerin yanı sıra..

Akademi Liseli öğrenciler geleceğe bir adım daha yaklaşıyor
Yayınlanma: Güncelleme:

Öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları için oluşturulan ve binlerce kişinin yararlandığı Akademi Lise’de yeni eğitim öğretim döneminin zili çaldı.

Sur ilçesi ve Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesi’nde bulunan Akademi Lise’lerin yanı sıra Silvan, Dicle, Bismil ve Hani’de bulunan Akademi Lise’lerde 99 eğitmenle birlikte, eğitim programı kapsamında liseye devam eden ve mezunlarının sınava hazırlanması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) müfredatlarıyla paralel oluşturulacak ders takvimiyle öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 7 gün devam eden derslerde öğrenciler ilk etapta konu anlatımlarından yararlanıyor.

Soru çözme ve etüt saatlerinin de yer aldığı eğitim takviminde Akademi Lise her gün 09:00-17:00 saatleri arasında öğrencilere hizmet veriyor.

Akademi Lise, yoğun eğitim programı sürecinde öğrencilerin stres atmalarını sağlamak için gençlere yönelik çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenliyor.

“Burayı arkadaşlarıma tavsiye ediyorum”

Sur Akademi Lisesi öğrencilerinden Amine Demir, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine buraya geldiğini ve aldığı eğitimden memnun olduğunu söyledi.

Öğretmenlerinin ve arkadaş ortamının iyi olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:

 “Bilişim odamız ve kurumumuza yakın bir kütüphanemiz var. Buraya mutlu bir şekilde geliyorum. Kamplar ve geziler oluyor. Burayı arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Özellikle de maddi durumu yeterli olmayan aileler çocuklarını buraya güvenle ve rahatlıkla gönderebilir.”

Delal Bektaş da akademi lisede aldığı eğitimden memnun olduğunu anlatarak, akademi lisede çok fazla imkân bulunduğunu anlattı.

“Kaydolduğum için çok mutluyum”

Öğrencilerden Şeyhmus İne ise arkadaşının tavsiyesi üzerine akademi lise ile tanıştığını ve bu tanışmanın eğitim hayatı için çığır açtığını dile getirdi.

Olanakların diğer kurumlara göre daha iyi olduğunu aktaran İne, “Buradaki ortam güzel. Buraya kaydolduğum için çok mutluyum.” diye konuştu.

Songül Göksun da evde internete erişebilme ortamının olmadığından dolayı akademi liseyi tercih ettiğini belirtti.

 
 
 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.