DİYARBAKIR MAYA OKULLARINDA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI

Diyarbakır Maya Okulları’nda öğrencilerin edindikleri bilgilerde kalıcılığı sağlama, öğrenme motivasyonu kazandırma, öğrenmeyi yaşam boyu edinilmesi gereken bir kazanım olarak görmelerini sağlamak amacıyla yaz tatili boyunca hem ortaokul hem de lise..

DİYARBAKIR MAYA OKULLARINDA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Maya Okulları’nda öğrencilerin edindikleri bilgilerde kalıcılığı sağlama, öğrenme motivasyonu kazandırma, öğrenmeyi yaşam boyu edinilmesi gereken bir kazanım olarak görmelerini sağlamak amacıyla yaz tatili boyunca hem ortaokul hem de lise kademesinde takip ve rehberlik çalışmaları adı altında bireysel programlar yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında her hafta okulda iki nöbetçi öğretmen, bir rehber öğretmen ve bir idareci öğretmen ile öğrenciler haftalık yapmış oldukları tüm çalışmalarının dönütlerini öğretmenlerine vermek üzere daha önce kendilerine verilen takip çizelgeleri ile beraber randevulu olarak okula davet ediliyor. Davet edilen öğrencilerin haftalık yaptıkları tüm çalışmalar incelenip değerlendirilerek varsa akademik eksiklikleri nöbetçi öğretmenler aracılığı ile kapatılıyor ve yeni takip planlamaları yapılarak öğrenciler evlerine gönderiliyor. Nöbetçi branş öğretmenleri okula gelen öğrencilere etüt, soru çözümü ve ödev takviyeleri yaparak destek oluyor.

Okul Müdürü Eyyüp Aksoy, yaz tatili süreci boyunca yürütmeye çalıştıkları rehberlik ve takip çalışmaları adı altındaki öğrenme sürecinin öğrenci ve velileri tarafından yoğun bir ilgi ve takdir ile karşılandığını belirterek, “Öğrencilerin tatil sürecinde günlük kitap okumaları, okunan kitapların analiz edilerek ilgili öğretmenlere dönüt sağlanılıyor. Ayrıca öğrencilerimize özel hazırlanan ‘Tatil Rehberi’ kitapçıkları incelenip öğrencinin bu kitapçıktan maksimum düzeyde yararlanması sağlanılıyor. Okula gelen öğrencilerin hem tatil sürecinde yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetleri hem de edinmeye çalıştıkları yaşam becerileri ile ilgili yaptıkları çalışmalar değerlendirilip öğrencilerin kalan tatil sürecini nasıl değerlendirecekleri ile ilgi doğru bir rehberlik planlaması yapılıyor” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.