EL OVMACILIĞI SANATI

Bunların bir diğer adı her ne kadar dalkavuk olsa da yinede EL OVMACILIK SANATINDA, adam satmakta, çoklu maske takmakta, yanlarında analarının – avratlarının hiçbir kıymeti harbiyesi bulunmamaktadır. Şimdi bu mesleğin..

EL OVMACILIĞI SANATI
Yayınlanma: Güncelleme:

Bunların bir diğer adı her ne kadar dalkavuk olsa da yinede EL OVMACILIK SANATINDA, adam satmakta, çoklu maske takmakta, yanlarında analarının – avratlarının hiçbir kıymeti harbiyesi bulunmamaktadır.

Şimdi bu mesleğin duayenlerini merak edeceksiniz diyecektim ki zaten hergün ve mütemadiyen bu sanatın nirvanasına ulaşanlardan yaka silkmiyormuyuz, yakaladığımız yerde yakalarını tutarak silkmezmiyiz, tabi ki silkmeliyiz…

Bu insan görünümlü, gran tuvalet giyimli, cebinde bi tomar para bulunduran ve aynı zamanda kanalizasyon ağızlı bu DALyyyykavuklar her yere sızmış durumda. Üniversitelerde, eğitim dünyasında, iş mecrasında, sokakta, kahvede, kaldırımda, siyasette,  belediyelerde. Velhasılıkelam her taşın altında, her lağımın içindeler.

Öyleki; Bir filozof ile bir dalkavuk konuşuyormuş. Filozof ne derse dalkavuk onu tasdik ediyormuş. Nihayet sabrı tükenen filozof haykırmış:
– Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım demiş.

Ha unutmadan size duyduğum bir Dalkavukluk hikayesini anlatayım da daha iyi nakşedin zihninize: 4. Kral ve dalkavuk
Kral ördek avında… Av uşakları çevredeki ördekleri kışkırtıp, kralın önüne getiriyorlar. Sonunda hazret önünden geçen bir ördeğe ateş ediyor, heyecanla dalkavuğuna soruyor:
– Nasıl? Vurdum mu? Vurdum mu?
Dalkavuk:
– Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlamak alicenaplığında bulundular.

         Anlayacağınız bu öyle bir sektör haline gelmiş ki artık insanlar bunu bir meslek olarak benimsemiş ki bundan menfaat elde edenlerin haddi, hesabı yok.

Öte yandan birde hiçbir çıkarı olmadığı halde sırf biliyormuş gibi bilgiçlik taslayanlar beyinsizler de var. İşte bunlar beyinsiz olduğu için aynı zamanda ayarsız olurlar, en tehlikelileri de bunlar. Tabi bu kara cahilleri hem görüp hem de maalesef okuyoruz. Yani eline kalem alanların kalite çizgisi o kadar düşmüş durumda. Her şeyi çok iyi bilmiş gibi yapıyor bu beyinsiz tayfası, karşısındakine her koşulda saygılı edaları sergileyip, ELLERİNİ OVUP, paranın gücünden dolayı haklı ediyor, ardından da zehrini enjekte ederek hedefindeki kişileri etkisiz kılıp, saygınlıklarına, icraatlarına ya da insanlıklarına son darbeyi indiriyor.

İşte EL OVMACILIĞI sanatı böyle bir sanat. Şimdi kafamızı kaldırıp bir bakalım, etrafımızda ne kadar EL OVMACILIĞINDA ustalaşmış DALKAVUK var tespit edelim.

Mesela benim etrafımda dost görünen bazı sözde meslektaşlarım var ama arkamı döndüğüm gibi yazışmalarımı bir başka yere atacak kadar da onursuzlaşabilen, şerefsizleşebilen EL OVMACI, DALKAVUKLAR var. O kadar çok zeki ve akıllılar ki demeyin gitsin. Böylece mesajlarımızda yerine ulaşsın.

Şimdi ben size isim olarak adını vereyim desem vallahi günlerce isim yazmam gerek. O derece yani…

Ünlü düşünür Pittacus’un dediği gibi: “Evcil hayvanların en vahşisi, dalkavuklardır.”

Saglıcakla kalın

Ahmet BEŞENK

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.