Maya okullarından tatilin püf noktaları

Diyarbakır Maya Okulları Eğitim Koordinatörü Mehmet fatih Yaramış, öğrencilerde tatil boyunca bolca dinlenme fırsatı doğacağı yönünde bir algı olduğunu belirterek, bu dinlenme sürecinin doğru yürütülmesi gerektiğini söyledi. Yaz tatili boyunca..

Maya okullarından tatilin püf noktaları
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Maya Okulları Eğitim Koordinatörü Mehmet fatih Yaramış, öğrencilerde tatil boyunca bolca dinlenme fırsatı doğacağı yönünde bir algı olduğunu belirterek, bu dinlenme sürecinin doğru yürütülmesi gerektiğini söyledi. Yaz tatili boyunca öğrencilerin bilgisayar ve telefon oyunlarında, sosyal medyada bağımlılık ölçüsünde vakit geçirmelerinin akla ilk gelen sorun olduğunu ifade eden Yaramış, “Aslında bu sorunu ortadan kaldırmak biz büyüklerin elinde. Eğer bir çocuk aşırı derecede dijital araçlar ile sosyal medyada zaman geçiriyorsa bu problemi  düzeltmesi gereken çocuk değil, anne ve babalardır. Çünkü bu durum ebeveynlerin çocukları ile kaliteli zaman geçirmemelerinden kaynaklıdır. Bunun sonucunda maalesef çocuklar sosyal medyaya ya da dijital oyunlara yöneliyorlar. Bu sebepten tatilin başladığı ve bittiği süre ile günlük rutinler şimdiden planlanmalıdır. Bu süreçte oyun oynama, arkadaşlarla vakit geçirme, spor ve sanat etkinliklerine katılma, hobi geliştirme gibi çeşitli etkinlikler faydalı olacaktır. Tatilin sadece çocuklar için değil tüm bireyler için bir gereksinim olduğu unutulmamalı, öğrenciler için derslerden ayrı bir dönem geçirilmesine özen gösterilmelidir” dedi.


‘TATİL ÖĞRENMEYE ARA VERİLEN BİR DÖNEM GİBİ DÜŞÜNÜLMEMELİ’
Yaz tatilinin öğrenmeye ara verilen bir dönem gibi düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Yaramış, şunları söyledi:
“Anne ve babaların çocuklarını tatil boyunca ders çalışmaya zorlamaları ters tepecektir. Öğrencilerin algısal düzeyde de olsa ders ve bilgi anlamında eksik hissettikleri alanları makul süreler dahilinde tamamlamaları, günün belirli bir süresini akademik anlamda eksiklikleri kapatmak için ayırmaları gerekiyor. Öğrenme motivasyonunun kendiliğinden gelişmesi için mutlaka kitap okumaya zaman ayrılmalı. Anne babaların bu anlamda çocuklarına örnek olması gerekiyor. Öğrenciler kendi ilgileri, merakları, yaş grupları ve bilişsel düzeyleri gibi değişkenleri dikkate alarak doğru kitap tercihleri yapmalı ve günde en az 1 saat kitap okumaya özen göstermeli. Maya Okulları olarak yaz tatilinde öğrencilerimize hem eğlenmek için hem de ders çalışmaları için program yapıldı. Yapılan programda günde en az bir saat kitap okuma ve temmuz ayından başlayarak iki saat ders çalışma planlaması yapıldı. Yapılan bu planlamalar her hafta sınıf ve rehber öğretmenİ tarafından kontrol edilecek. Öğrencilerimizin çözemedikleri sorular için her hafta iki branştan öğretmen okulda olarak öğrencilerimize destek verecek.”

YORUMLAR (1)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.