PIŞO, PIŞO…

Aslında her ne kadar kedileri sevmek noktasında kullanılan bir terim olsa ve her ne kadar yöresel dilde pışo kelimesi kedi manasına da gelse usulca, yavaşça, yalakaca, tatlı dille, PUŞTÇA ve..

PIŞO, PIŞO…
Yayınlanma: Güncelleme:

Aslında her ne kadar kedileri sevmek noktasında kullanılan bir terim olsa ve her ne kadar yöresel dilde pışo kelimesi kedi manasına da gelse usulca, yavaşça, yalakaca, tatlı dille, PUŞTÇA ve daha birçok manada amacına ulaşmak için her yolu denemek anlamlarında da kullanılır ki ben tümünden söz edip işi PUŞTLUGA bağlayacağım.

Zaman öyle bir zaman ki yalakalık en çok pirim yapan, dobralık ise en çok zarar veren olgu haline geldi ki maalesef ki de bu böyle ve gerçek.

İnsanların büyük bir bölümü tembelleşip, tüketimci olurken artık her şeyin hazırlopuna alıştı. Mücadele ederek ya da kafalarını kullanarak bir şeyler başarma gayesiyle birlikte umutlarını da tükettiler. İşte tam da bu noktada yalakalık, dalkavukluk, gambazcılık, satıcılık, puştluk aldı başını gidiyor, yani pışolar revaçta.

Siyasiler kendilerine doğru söyleyenleri değil yalakalık yapanları, pışo, pışo edenleri sever olmuş, bürokrasi benden uzak bin yaşasıncılık, esnaflık 3 kuruşa fazla nasıl satarımcılığı, sendikacılık, gazetecilik, inşaatçılık EL OVMACILIĞI meslekleri arasında yer almaya başlamış ki o EL OVMACILIK SANATI konusunu bir sonraki yazımda ele alacağım.

İşte bu kadar renkli değişim ve dönüşüm, akrebi, yelkovanı kırık saatimiz varken ibreyi denk getirmek büyük hüner ister. İşte tam da noktada pışo, pışoculuk devreye girer.

Diyarbakır’da siyaset argümanlar aklınıza her ne kadar SİYASİ FİGÜRLER gelse de onlara ulaşacak kadar şanslı olanlar pışo pışoculuğun sırtlarını sıvazlama yöntemini, kendilerini ya da yakınlarını işe yerleştirmeye çalışanlar pışonun yalakalık yönünü, parası yoksa iki akçe almaya çalışarak pışonun duygusal yönünü, adamına görev tevdi etmek isteyen pışonun menfaatperestçi yönünü uygular. İşte pışo, pışo bu kadar marifetli bir kedi.

Siyasilerin ve bazı bürokrasi katmanlarının en büyük sevdikleri kitle pışoculardır. Zira o pışolar hiçbir sorun götürmez,  tamda tersi duymak istediklerini söylerler, öylede güzel bir ütopya yaratıp bunu pazarlarlar. Tabi alıcısı da hazır. Böylece pışolar mutlu, mesut bir atmosfer yaratarak kendi kendilerine hayran, kendi kendilerine kurban bir aleme dalarlar.

Birde birbirlerine pışo, pışo yapan kesimler var görmeden, işitmeden el altından malı götüren. Kim galip gelirse gelsin veya kim kaybederse kaybetsin kazançlı çıkan birileri hep vardı, vardır. İşte bunlar PIŞOLARIN PİRİDİRLER.

Aslında söyleyeceğim çok şey var ama PIŞOLAR tehlikeli, pışolar kalleş, pışolar puşt. Pışolar her yerde.

Ey güzel Diyarbakır’ım: ne çektinse bu pışolardan çektin ve çekmeye de devam ediyorsun. Memleketin bu kadar sorunu varken PIŞOLAR bunca mesafeyi arşınlayarak siyasi figüranlıklar yaparak Mevlana gibi dönüp, Yunus Emre gibi yanıp kül oluyor, mevzu ise tamamen duygusal. İşin ucunda pışo olmasa kim size pışo, pışo yapar bir düşünün.   

Maşallah memleketimizde hem PIŞO çoktur hem de PIŞO, PIŞO yapanlar.

Değil mi sizi gidi sevimsiz PIŞOLAR!…

SEVGİLERİMLE

AHMET BEŞENK

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.