HDP ÖNÜNDEKİ NÖBETE BİR AİLE DAHA KATILDI

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 753. gününde de sürüyor. Ailelerin direnişine baba..

HDP ÖNÜNDEKİ NÖBETE BİR AİLE DAHA KATILDI
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 753. gününde de sürüyor. Ailelerin direnişine baba hasreti çeken ve babasının adını taşıyan Mehmet Kara da katıldı. 2016 yılında çeşitli vaatlerle 46 yaşında iken kaçırılan baba Mehmet Kara (52), 2017 yılında ailesine ulaşarak kandırıldığını ve kaçması için izin verilmediğini söylediğini iddia eden oğlu Kara babasını istemek için çadıra katıldı. Babasını almadan gitmeyeceğini belirten ve Kilis’ten gelen 26 yaşındaki Mehmet Kara, baba nöbeti tutacağını kaydetti. Kara, “5 yıl önce babam HDP ve PKK tarafından farklı vaatler verilerek kandırılarak kaçırıldı. 3 yıl önce yanıma geldiler, babamın dağda olduğunu beni de oraya götürmek istediklerini söylediler. Ben hiçbir şekilde kendilerine kanmayarak, ülkemde yaşayacağımı söyledim ve babamı göndermelerini istedim. Beni tehdit ettiler gelmez isen biz getirmesini biliriz dediler. Ben babamı istiyorum, babam gelene kadar burada bekleyeceğim, nöbet tutacağım. Ben babamı HDP ve PKK’dan istiyorum, 2017’de babam aradı, ‘Burada zor durumdayım beni bırakmıyorlar, gelemiyorum şartlar zor’ dedi. Babamın fırsatı olsa bugün gelir, bırakmıyorlar” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.