DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ

KIZ MESELESİ YÜZÜNDEN Diyarbakır’da bir alkollü mekanda iddiaya göre kız meselesinden kaynaklı çıkan tartışma bir anda ortalığı savaş alanına çevirdi. Tartışmanın alevlenmesiyle kalabalık kadın erkek demeden birbirine saldırdı, şişeler havada..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ
Yayınlanma: Güncelleme:

KIZ MESELESİ YÜZÜNDEN

Diyarbakır’da bir alkollü mekanda iddiaya göre kız meselesinden kaynaklı çıkan tartışma bir anda ortalığı savaş alanına çevirdi. Tartışmanın alevlenmesiyle kalabalık kadın erkek demeden birbirine saldırdı, şişeler havada uçuştu. O anlar an be an cep telefonu kameralarına yansıdı.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan bir alkollü mekanda iddiaya göre, gece saatlerinde kız meselesinden kaynaklı çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Şişelerin havada uçuştuğu kavgada kandın erkek demeden tartışanlar birbirlerine saldırdı. Güçlükle ayrılmaya çalışılan taraflar mekanı bir birine katarken, kavgaya katılan bir kadının ettiği küfürler görenleri şoka soktu. O anlar an be an cep telefonu kameralarına yansırken olay yerine gelen güvenlik güçleri kavgayı ayırdı.
Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda aynı mekanda iki grubun kavgasını ayırmaya çalışan avukat Armanç Arkaş, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.

DİYARBAKIR’DA BİR ALKOLLÜ MEKANDA İDDİAYA GÖRE KIZ MESELESİNDEN KAYNAKLI ÇIKAN TARTIŞMA BİR ANDA ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ.

RUHSATSIZ ALKOL SATIŞI YAPAN RESTAURANTA BASKIN

Diyarbakır’da ruhsatsız alkol satışı yapan restauranta Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri tarafından baskın düzenledi, baskında işletmeye cezai işlem uygulandı.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Yolaltı Mahallesinde bulunan ve Kurbağalı Dere olarak bilinen 7 Kapı Restaurantın ruhsatsız alkol sattığı ihbarı alan zabıta ekipleri ismi geçen işletmeye baskın düzenledi. Çevredeki vatandaşların şikayeti üzerine alınan ihbarla gerçekleştirilen baskında zabıta ekipleri gittikleri iş yerinde denetim yaptı. Yenişehir Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri tarafından yapılan baskında masalarda ve restaurantın dolaplarında alkol olduğu ve müşterilere satışı yapıldığı tespit edildi. Ruhsatı olmadan müşterilere alkol satışı yapan iş yerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 32. maddesi uyarında cezai işlem uygulandı.
Alkol satış izni olmadan müşterilerine alkol veren iş yerine baskın yaparak satışı fotoğraflarla belgeleyen zabıta ekipleri iş yerinin TAPDK ve açık sunum belgelerini ibraz edemediği gerekçesiyle gerekli uyarıyı yaparak işletme sahibi adına yetkili olan Mehmet Reşit Reşitoğlu’na 427 TL para cezası uyguladı. Uygulanan cezai işlem karşılıklı olarak imza altına alındı.

İzinsiz satışa devam etmesi durumunda iş yeri kapatma cezası uygulanacak
İhbar üzerine yapılan baskında izin belgesi olmadan alkol satışı yapan iş yerine gerekli uyarılar yapıldığı belirtildi. Uyarıyı yapan ekipler, izinsiz satışa devam etmesi durumunda iş yerinin kapatma cezası alacağını işletme sahibine aktardı. Ekipler işletme sahibinden gerekli izin belgesi çıkarması için süre verdi. Bu sürede gerekli izin belgesinin alınmaması durumunda ikinci bir denetimde cezai işlemin daha yüksek olacağı ve buna rağmen izin belgelerin ibraz edilmemesi durumunda iş yerinin kapatılacağı bildirildi.

DİYARBAKIR’DA RUHSATSIZ ALKOL SATIŞI YAPAN RESTAURANTA YENİŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN BASKIN DÜZENLEDİ, BASKINDA İŞLETMEYE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI.

ÜST GEÇİDİ KULLANMADI, HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır’da 16 yaşındaki genç üst geçidi kullanmayarak korkuluklardan atlamak isterken yoldan geçen bir aracın altında kalarak canından oldu.
Olay, Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 63 ACT 655 plakalı araç sürücüsü C.Ö. seyir halinde iken, gece saatlerinde üst geçidi kullanmak yerine korkuluklarla kapatılan refüjden karşıya geçmek isteyen 16 yaşındaki Efecan Gülben’i fark etmeyerek gence çarptı. Kafasından ağır yaralanan Efecan Gülben çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çağrılan 112 sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şoka giren sürücü ise aracı olay yerinde bırakarak linç edilmemek için başka bir araçla polis ekiplerine teslim oldu. Olayla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılırken Gülben’in cenazesi adli tıp morguna kaldırıldı.
Öte yandan, trafiğe kapatılan yol ise Gülben’e çarpan aracın kaldırılmasıyla tekrardan ulaşıma açıldı.

ÜST GEÇİDİ KULLANMADI, HAYATINI KAYBETTİ

522 KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 507 KİŞİ YARALANDI

Diyarbakır’da Ağustos ayı trafik kaza bilançosu korkuttu, 522 kazada 1 kişi öldü, 507 kişi yaralandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre Diyarbakır’da Ağustos ayı içerisindeki kaza bilançosu korkuttu. 522 kazada 1 kişi öldü, 507 kişi yaralandı. Kazaların 239’u ölümlü ve yaralanmalı olurken, 283’ünün ise maddi hasarlı olduğu açıklandı.

Sürücü hataları kazalara neden oluyor
Sürücülerin hatalarının kazalara neden olduğu belirtilen istatistiklerde trafik kazalarında en sık görülen sürücü hatalarının ise, “Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek” olarak açıklandı.

DİYARBAKIR’DA 16 YAŞINDAKİ GENÇ ÜST GEÇİDİ KULLANMAYARAK KORKULUKLARDAN ATLAMAK İSTERKEN YOLDAN GEÇEN BİR ARACIN ALTINDA KALARAK CANINDAN OLDU.

“EVLADIMA KAVUŞUNCAYA KADAR NÖBETTEYİM”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 740. gününde de devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 740. gününde de sürüyor. 23 yaşında Sakarya’da üniversite maliye bölümü okurken 4’üncü sınıfta HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Yavuz için evlat nöbetine devam eden Sevgi Çağmar, evladına kavuşuncaya kadar nöbetini sürdüreceğini söyledi. Çağmar, “3 yıldır buradayım 7 yıl önce oğlumu Sakarya’da üniversite okurken HDP tarafından kandırılıp kaçırıldı. Oğlumu almadan buradan gitmiyorum. Yavuz eğer beni görüyor ve ya duyuyorsan kaç gel ceza yok bir şey yok, gel devlete teslim ol. 7 yıldır ne görüştüm, ne sesini duydum nede haber aldım. Ciğerimiz yanıyor, gel bu hasretlik bitsin artık yeter. Türkiye Cumhuriyetindeki herkesten destek bekliyoruz. Yeter artık yorulduk” dedi.

23 YAŞINDA SAKARYA’DA ÜNİVERSİTE MALİYE BÖLÜMÜ OKURKEN 4’ÜNCÜ SINIFTA HDP’LİLER TARAFINDAN KANDIRILARAK DAĞA KAÇIRILAN OĞLU YAVUZ İÇİN EVLAT NÖBETİNE DEVAM EDEN SEVGİ ÇAĞMAR, EVLADINA KAVUŞUNCAYA KADAR NÖBETİNİ SÜRDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.