KULP’TA 150 DÖNÜMLÜK BUĞDAY TARLASI KÜL OLDU

Edinilen bilgilere göre, önceki gün Kulp ilçesi kırsal Zeyrek Mahallesinde 150 dönümlük buğday ekili arazide bilinmeyen bir nedenden dolayı dumanlar yükseldi. Kısa sürede bölgeyi kaplayan yangına mahalle sakinleri müdahale ederek..

KULP’TA 150 DÖNÜMLÜK BUĞDAY TARLASI KÜL OLDU
Yayınlanma: Güncelleme:

Edinilen bilgilere göre, önceki gün Kulp ilçesi kırsal Zeyrek Mahallesinde 150 dönümlük buğday ekili arazide bilinmeyen bir nedenden dolayı dumanlar yükseldi. Kısa sürede bölgeyi kaplayan yangına mahalle sakinleri müdahale ederek itfaiyeye bildirdi. Durumun bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Mahallelinin de aralarında olduğu bazı kişiler itfaiye ekiplerine traktörlerle destek verdi. Yaklaşık bir saat süren yangında buğday ekili arazisi küle dönerken, yangında itfaiyenin araziyi soğutma çalışması saatlerce sürdü. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Zeyrek Mahalle Muhtarı Mehmet Aydeniz, ”Salı günü saat 15 00 sıralarında, Zeyrek Mahallemiz ile Karaağaç Mahallesi arasında yer alan ve köylülerimize ait ekili buğday tarlalarımızda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı, yangın çıktığı andan itibaren hemen itfaiyeye haber verdik ve köylüler olarak traktörlerimizle ve tüm gücümüzle müdahale ettik. Ancak yangın sündürülene kadar 150 dönümden fazla köylülerimin buğdayları yandı. Buğday tarlaları yanan köylülerimin zaten maddi durumları iyi değildi, geçimlerini zor şartlar altında sürdürüyordular, birde mahsullerinin kül olmasıyla daha da mağdur oldular. Yetkililerden, Zarar gören köylülerime maddi destek yapılmasını talep ediyorum” dedi.
Yangında ekili araziler küle dönerken, güvenlik güçleri yangınla ilgili inceleme başlattı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.