BAĞLAR BELEDİYESİ, ACİL YIKIM GEREKTİREN METRUK YAPILAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Belediye ekipleri sahada kontrol ve durum tespiti yaparken, yıkımlara gelecek hafta başlanacağı ifade edildi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Göreve geldiğimizde metruk yapıların yıkımına bu mahallemizde başlamıştık.Şimdi de acil yıkılması gereken..

BAĞLAR BELEDİYESİ, ACİL YIKIM GEREKTİREN METRUK YAPILAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Belediye ekipleri sahada kontrol ve durum tespiti yaparken, yıkımlara gelecek hafta başlanacağı ifade edildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Göreve geldiğimizde metruk yapıların yıkımına bu mahallemizde başlamıştık.Şimdi de acil yıkılması gereken yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Beyoğlu, eski Bağlar için kalıcı çözümün ise belediye tarafından hazırlanan ve Diyarbakır Mimarlar Odası tarafından mahkeme kararıyla durdurulan Kentsel Dönüşüm’ün hayata geçirilmesi olduğunun altını çizdi.

 

 

Son zamanlarda yeniden suç unsurlarının neden olduğu olumsuz olaylarla gündeme gelen eski Bağlar bölgesinde vatandaşların huzurunu kaçıran metruk yapıların yıkımı için yeni bir eylem planı hazırlayan Bağlar Belediyesi harekete geçti. Dün eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte Kaynartepe Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen ve bir çok aileye misafir olan Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı üzerine belediye ekipleri mahalle halkının şikayetçi olduğu yapıların yıkımı için inceleme gerçekleştirdi. Söz konusu yapıların yıkımına gelecek hafta içinde başlanması bekleniyor.

Vatandaşların haklı nedenlerle bu yapılardan şikayetçi olduğunu belirten Başkan Beyoğlu, 4 yıl önce bu konuda yoğun bir mücadele başlatarak 500’den fazla yapıyı yıkmalarına rağmen bunun yeterli olmadığını söyledi. 

“Kalıcı Çözüm Kentsel Dönüşüm’dür”

Beyoğlu,”Bir yeri yıkıyorsun, yenileri peşinden geliyor. Bu işin ardı arkası kesilmiyor. Uzun yılların birikimi ve ihmali var. Bağlar’daki yapıların çok büyük bölümü bu riski taşıyor. Hizmet etmek için olağanüstü bir mücadele veriyoruz fakat bölgenin fiziki yapısı çok şeyi engelliyor. Maalesef buradaki vatandaşlarımız hak ettiği yaşam koşullarına sahip değil. Metruk yapıları süratle yıkmaya devam edeceğiz. Tabi özel mülk olduğu için bunun bir yasak prosedürü var. Eski Bağlar pansuman tedbirlerle bu görüntüden kurtulamaz. İlk günden beri üzerine basa basa vurguladık. Kalıcı çözüm yerinde dönüşüm modeliyle Kentsel Dönüşüm’dür. Başka türlü bu işin içinden çıkılmaz. Burayı yıkarsın, başka yerde başlar. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa sürede onaylanan Kentsel Dönüşüm projemizin bazı çevreler tarafından engellenmesi bu bölgenin geleceğine sekte vurdu. Bunun kamuoyu tarafından özellikle bilinmesinde yarar var. Ama biz kararlı bir şekilde metruk yapıları temizlemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın mağdur ve huzursuz olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.