Diyarbakır’dan 4 binin üzerinde şikayet gitmiş

Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen programda konuşan Malkoç, Diyarbakır’ın terör olaylarından arınıp eski huzurunu yeniden yakaladığını söyledi. Türkiye’de PKK ve FETÖ terör örgütlerine önemli ölçüde darbe vurulduğunu belirten Malkoç, “Diyarbakır..

Diyarbakır’dan 4 binin üzerinde şikayet gitmiş
Yayınlanma: Güncelleme:

Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen programda konuşan Malkoç, Diyarbakır’ın terör olaylarından arınıp eski huzurunu yeniden yakaladığını söyledi. Türkiye’de PKK ve FETÖ terör örgütlerine önemli ölçüde darbe vurulduğunu belirten Malkoç, “Diyarbakır Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir yerdir. Kültürel, tarihi, sosyal, hayvancılık, tarım ve son zamanlarda özellikle sanayide ön plana çıkmaya başlayan bir şehrimiz. Diyarbakır, günümüzde terörden en çok çeken şehirlerin başında geliyor. Terörden en çok mağdur olan insanların yaşadığı şehir. Son yıllarda Türkiye’de önemli gelişmeler oldu. Özellikle çukur olaylarının sona ermesiyle birlikte Diyarbakır eski canlılığını ve eski huzurunu yeniden buldu. PKK terör örgütünün önemli ölçüde beli kırıldı. Faaliyetler asgari seviyeye indirildi. FETÖ terör örgütüne de önemli darbeler vuruldu. Yurt içinde bu terör örgütleri hareketsiz hale getirildi. İşte bu ortamda Türkiye’de hak ve özgürlüklerin önü açıldı. Türkiye önümüzdeki yıl, Cumhuriyetinin 100.yılını kutlayacak. Yani 2’nci yüzyıla gireceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin bu 2. yüzyılında ülkemiz adalet ve hakkaniyet üzerinden yükselecektir” dedi.

“Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için elinden geleni yapıyor”

Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için Türkiye’nin önemli rol oynadığını söyleyen Malkoç, “Savaşın ne kadar kirli bir faaliyet olduğu ve insanların nasıl mağdur ettiğini en son Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla beraber bir defa daha dehşetle yaşadık. Binlerce insan öldü, 10 binlerce çocuk ortada kaldı ve milyonlarca insan topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Birçok ülke savaşın devamını dilerken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu savaşın bir an önce sona ermesi için elinden gelen çabayı gösterdi ve gösteriyor. Bunun en açık somut örneği Cumhurbaşkanımızın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sürekli temas halinde olması ve bunun ardından tahıl koridorunun açılıp 10 milyon tona yakın tahılın farklı ülkelere ulaşması barıştan yana olan insanların gönlüne su serpiyor” diye konuştu.

Başdenetçi Malkoç: 10 yılda Diyarbakır’dan 4 binin üzerinde şikayet gelmiş

Diyarbakır’a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bağlar ilçesinde bulunan HDP il binası önündeki evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti. Eşi Ayşe ile evlat nöbetindeki aileleri ziyaret eden Şeref Malkoç, aileler tarafından karşılandı. Burada çadır içerisine giren Malkoç, çocukların fotoğraflarına bakarak, hikayelerini dinledi.
‘TERÖRDEN EN FAZLA MAĞDUR OLAN ÇOCUKLAR VE ANNELERDİR’
Ziyarette konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 5 yıldan bu yana devletin aldığı tedbirler sonucunda Türkiye içerisinde terörün kökünün kazınmak üzere olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
“Türkiye’nin etrafında Suriye’de ve Irak’ta iç savaş var. İran’da ambargo var. Ukrayna ve Rusya arasında savaş var. Biz böyle bir bölgede yaşıyoruz. Bin yıldan beri Kürt ve Türk ile diğerleriyle beraber kardeşçe huzur içerisinde bu bölgede yaşadı bu insanlar. Özellikle yabancıların araya girmesiyle PKK gibi benzeri terör örgütlerini örgütleyip milletimizin başına bela etmesi sonucu bu bahsettiğimiz olaylar meydana geliyor. Terörden en fazla mağdur olan çocuklar ve annelerdir. Bunun en açık ve somut örneği de burada. Bütün anneleri dinledik, 14-15 yaşlarında lise çağında ve 9 yaşında ilköğretim çağındaki çocukları kandırarak dağa çıkarmışlar. Bunlar çocuk ve masum insanlar. Kendi kirli emellerine alet ediyorlar. Ama şunu memnuniyetle belirteyim ki nasıl terörün en büyük mağduru çocuklar ve annelerse, annelerin çocuklarına sahip çıktığını Diyarbakır anneleri olayında çok açık ve net gördük. Biraz önce çocukların annelerini dinlerken hem gözüm yaşardı hem de göğsüm kabardı. Geleceğe olan umudum daha da arttı. Çocukları kandırılan annelerimiz bu kararlılıkta ve azimde olduktan sonra bu çocukları inşallah onların elinden alacağız. Bunda tereddüdümüz yok.” 
 
 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.