Kaymakama 6 yıl isteniyor

  Bismil ilçesi kırsal Akpınar Mahallesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan Muhammed Çelik’e çarparak ölümüne, M.O.’nun da yaralanmasına neden olan, eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame,..

Kaymakama 6 yıl isteniyor
Yayınlanma: Güncelleme:

 

Bismil ilçesi kırsal Akpınar Mahallesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan Muhammed Çelik’e çarparak ölümüne, M.O.’nun da yaralanmasına neden olan, eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanık Sinanoğlu hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İddianamede, alkol testine göre Sinanoğlu’nun 0,27 promil alkollü olduğu ve araçta yapılan aramada boş alkol kutusu bulunduğu belirtilerek, “Kavşağa girdiğinde hızını azaltmamak ve kendi beyanına göre de şehir içi hız sınırının üzerinde araç kullanmak suretiyle dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı şekilde hareket ederek sevk ve idaresindeki araçla çarptığı Muhammed Çelik’in ölümüne neden olmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan sevk maddesi uyarınca cezalandırılmalıdır” denildi. 

İddianamede ayrıca Muhammed Çelik’in ailesinin maddi ve manevi zararlarının karşılandığı belirtilerek, şikayetlerinden vazgeçtikleri de yer aldı. (DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.