Bin 14 Gün etti

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi bin 14’üncü gününde de devam ediyor. Hakkari’nin..

Bin 14 Gün etti
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi bin 14’üncü gününde de devam ediyor.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 2013’te dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için eyleme devam eden anne Esmer Koç, 9 senedir kızının HDP ve PKK tarafından kaçırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Koç, “Kızım hastadır. Kızım için buraya geldim. Evladımı istiyorum. Artık yeter. Yazıktır, günahtır. Evlatlarımızı mağaraya mahkum etmişler. Kızımın ölmesini ve öldürmesini istemiyorum. Kızımı sağ salim istiyorum” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.