Ailelerin Direnişi Bin 13. Günüde Devam Ediyor

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi bin 13’üncü gününde de devam ediyor…

Ailelerin Direnişi Bin 13. Günüde Devam Ediyor
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi bin 13’üncü gününde de devam ediyor. Adana’da kaldıkları dönemde götürülen kızı için evlat nöbetinde olan anne Pınar Biçer, Van’dan geldiğini evlat nöbetinde olduklarını söyledi. Kızının 2015’te HDP’liler tarafından kandırılıp terör örgütü PKK tarafından da dağa kaçırıldığını iddia eden anne Biçer, kızına teslim olması için çağrıda bulundu. Biçer, kızının bir an önce güvenlik güçlerine teslim olmasını istediğini belirterek, “7 yıldır kızımı göremiyorum ona hasretim. Gülcan kızım beni görüyor ve duyuyorsan ses ver kaç Türkiye’ye gel teslim ol kızım. HDP kızımı götürdü PKK’ya sattı. Ben bütün dağdaki çocuklara sesleniyorum birlik olun teslim olun, ölmeyin mağaralarda ne olur teslim olun” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.