‘OĞLUM AVUKAT OLACAKTI, ELİNDEKİ KALEMİ ALDILAR SİLAH VERDİLER’

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 925. gününde de devam ediyor. Van Gürpınar’dan..

‘OĞLUM AVUKAT OLACAKTI, ELİNDEKİ KALEMİ ALDILAR SİLAH VERDİLER’
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 925. gününde de devam ediyor. Van Gürpınar’dan gelen Yusuf Erdinç, İstanbul’da 2015 yılında hukuk fakültesi bölümü öğrencisiyken iddiaya göre kandırılarak dağa götürülen oğlu Mikail Erdinç için evlat nöbetine devam ediyor.

“HDP’liler kaçırdı, PKK’ya teslim etti”

Evladını almadan eyleme son vermeyeceğini kaydeden baba Erdinç, oğluna ‘teslim ol’ çağrısı yaparak, “Oğlum İstanbul Marmara Üniversitesinde hukuk okuyordu, HDP’liler kaçırdı, PKK’ya teslim etti. Oğlum avukat olacaktı, elindeki kalemi aldılar silah verdiler. Ben buradan oğlumu çağırıyorum, 2015’ten bu yana senin peşindeyim, biz ipucu bulamadık. Orası senin yerin değil, senin yerin Türkiye Cumhuriyeti. Senin yerin orası değil senin yerin benim yanımdır, sen gelene kadar bu çadırı terk etmeyeceğim. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.