EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 35 OLDU

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 905 gündür evlatları için nöbette olan bir aile daha evladına kavuştu.HDP Diyarbakır il binası önünde evlat..

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 35 OLDU
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 905 gündür evlatları için nöbette olan bir aile daha evladına kavuştu.
HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin kararlı direnişi, PKK terör örgütünden kopmaları beraberinde getirdi.
Muş İl Jandarma Komutanlığı İkna Süreci Uzmanlarınca (İSU) yapılan müşterek çalışmalar neticesinde, 2015 yılında 16 yaşındayken terör örgütüne katılan Ferdi Doğan, güvenlik güçlerine teslim oldu.
22 Şubat 2022 tarihinde Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olmaları sağlanan örgüt mensubu, Diyarbakır’a getirildi. Evlat nöbeti tutan baba Abdülsamet Doğan ve eşi Adalet Doğan, Muş’tan Diyarbakır’a geldi. Aile, Sur ilçesinde bulunan İç Kale’de evlatlarıyla buluşturuldu. Ailenin buluşması sevinçle karşılandı. Oğlu teslim olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Abdülsamet Doğan, emeği geçenlere teşekkür ettiğin, darısının diğer ailelerin başına, bir an önce evlatlarına kavuşmalarını dilediğini kaydetti.

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 905 gündür evlatları için nöbette olan Abdussemet-Adalet Doğan çifti, çocuklarına kavuştuktan sonra HDP il binasındaki ailelerle buluşup sevinçlerini paylaştı.
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 905 gündür evlatları için nöbette olan bir aile daha evladına kavuştu.
Muş İl Jandarma Komutanlığı İkna Süreci Uzmanlarınca (İSU) yapılan müşterek çalışmalar neticesinde, 2015 yılında 16 yaşındayken terör örgütüne katılan Ferdi Doğan, Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Sur ilçesinde bulunan İç Kale’de evladını alan Abdussemet-Adalet Doğan çifti, HDP il binası önüne gelerek ailelerle buluşup sevinçlerini paylaştı.
“Kahrolsun HDP” sloganları eşliğinde ailelerin yanına gelen Doğan çifti, ailelerle sevinçlerini paylaştıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.