OĞLUNUN MONTUNU GÖSTERDİ

Çocukları terör örgütü PKK tarafından daÄŸa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi 655’inci gününde de sürüyor. Diyarbakır’da 5 Mayıs 2019’da terör örgütü PKK tarafından..

OĞLUNUN MONTUNU GÖSTERDİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocukları terör örgütü PKK tarafından daÄŸa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi 655’inci gününde de sürüyor. Diyarbakır’da 5 Mayıs 2019’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oÄŸlu Yusuf için 3 Eylül 2019’da HDP binası önüne gelerek, oturma eylemini sürdüren baba Celil BegdaÅŸ, evladının kaçırıldığı gün HDP il binasında çıkan oÄŸlunun montunu basın mensuplarına gösterdi.

“Montun iç cebinden oÄŸlumun okul kimliÄŸi çıktı”
HDP’lilerin oÄŸlu için kendisinden 150 bin lira para talep ettiÄŸini kaydeden BegdaÅŸ, “5 Mayıs 2019’da oÄŸlumun iÅŸe gitmediÄŸini haber verdiler bana. OÄŸlumun HDP il binasına götürüldüğünü öğrendim. Buraya geldim, kapıdaki bekçi bana içeride kimse yok dedi. Ben yine de içeri girdim. İçeride çocuklar vardı, oÄŸlumu sordum, Hazar Gölüne gittiÄŸini söylediler. O gün 16 tane çocuk vardı, arka kapıdan gelin arabasıyla götürdüler. Ertesi sabah tekrar gelip içeri girdik. HDP Milletvekili Saliha Aydeniz bana dedi ki ‘Senin oÄŸlun hastadır, oÄŸlunu götürmemiÅŸler, götürmüşlerse getireceÄŸiz. Söz namus sözü, bizi düşman görmesin’ dedi. O esnada yanımdaki diÄŸer oÄŸlum beni yukarı çağırdı, oradaki bir odanın içerisinde oÄŸlumun montu çıktı. Dediler ki baÅŸkasınındır. Montunun iç cebinde oÄŸlumun okul kimliÄŸi çıktı. Montumu terörle mücadele ekipleri incelemeye aldı. 7 Mayısta bir daha geldim. Bana dediler ki paran varsa oÄŸlunu getiririz. Bunu bana gençlik kolları baÅŸkanı Erol U. söyledi. 150 bin lira para istediler. Ben evimi satıp verecektim. Bir dostum bana dedi ‘para verme bunlar çetedir” diye konuÅŸtu.

“Benim oÄŸlum daÄŸda, Pervin Buldan’ın çocukları Brezilya ve Fransa’da”
OÄŸlunu HDP’lilerin götürdüğünü vurgulayan acılı baba BegdaÅŸ, “Ben HDP’li bütün milletvekillerine sesleniyorum, benim oÄŸlum daÄŸda, çocuklarımız daÄŸda, Pervin Buldan’ın kızı Brezilya’da, oÄŸlu Faransa’da, Sezai Temelli’nin kızı Almanya’da. Biz dünyaya baÅŸkaldırmışız, sadece HDP’ye deÄŸil. Çünkü ciÄŸerimiz yanıyor. Bizim bir evladımız orada olduÄŸu müddetçe hiçbir güç bu çadırı kaldıramaz. Anne babalar olarak evlatlarımızın ya ölüsü ya da dirisini almayana kadar buradan gitmeyeceÄŸiz. Bu mont oradan çıktı. Anayasa Mahkemesi artık neyi bekliyor? Ne bayramımız var ne babalar günümüz var ne huzurumuz var, hiçbir ÅŸeyimiz yok. Benim oÄŸlumu HDP götürdü, bu binadan çıktı, burası Kandil’di, ranzalar çıktı, battaniyeler çıktı” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Bu çadırı kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir”
Begdaş’ın ardından konuÅŸan evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın, HDP il binası önünde bekleyiÅŸlerini devam edeceklerini ifade ederek, “Bizler bugün eylemimizin 655’inci gününde halkın çocuklarını çalan partinin önünde sonuna kadar bu eylemimizi devam edeceÄŸiz. Biz evlat nöbeti tutan anne ile babalar olarak tabi ki her türlü ölüme bizde karşıyız. Ä°zmir’de yaÅŸanan olayı biz de her türlü kınıyoruz. Ama maalesef HDP yöneticileri ölen kiÅŸilerin üzerinden siyaset yapıyorlar ve ölen kiÅŸileri bile kullanıyorlar. Biz buradan HDP milletvekillerine hatırlatmak istiyoruz, HDP milletvekilleri ellerini vicdanlarına koysunlar, provokasyon yapmasınlar ve il önce kendi Kürt ailelerine sahip çıksınlar. Kendi Kürt çocuklarının çocuklarını daÄŸlarda ölüme mahkum etmesinler. Bizler burada bulunan evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak sonuna kadar bu çadır devam edecektir. Hiç kimsenin gücü yetmeyecektir bu çadırı kaldırmaya ve bu çadır çocuklarımız gelince kadar burada olacaktır” dedi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.