MÜHENDİS GİBİ YUVA YAPAN KUŞLAR EVİN ÇATISINI MESKEN TUTTU

İnkaya Mahallesi’nde doğayla iç içe yaşayan Akdeniz’in evinin çatısı kuşların mekanı haline geldi. Özellikle serçe kuşlarının mesken tuttuğu çatıya gelen kuşlar çatıya çamur ve otlardan ustaca yuva yapıp kalmaya başladı…

MÜHENDİS GİBİ YUVA YAPAN KUŞLAR EVİN ÇATISINI MESKEN TUTTU
Yayınlanma: Güncelleme:

İnkaya Mahallesi’nde doğayla iç içe yaşayan Akdeniz’in evinin çatısı kuşların mekanı haline geldi. Özellikle serçe kuşlarının mesken tuttuğu çatıya gelen kuşlar çatıya çamur ve otlardan ustaca yuva yapıp kalmaya başladı. Hayvanların rahatını bozmamak için yanlarına bile yaklaşmayan Akdeniz, uçmaya çalışırken düşen bazı yavru kuşları da eliyle tekrar yuvaya bıraktığını söyledi. Akdeniz, “Kaldığımız yer doğayla iç içe, her sabah kuş sesleriyle uyanıyoruz. Bu da bize huzur veriyor, evim tek katlı ve çatı altına saydığım kadarıyla 48 tane yuva vardı. Yırtıcı hayvanlardan korumak amacıyla bu yuvalara ailece sahip çıkıyoruz. Kuş yavrularında yumurta da gördük. Şu anda bazıları büyüdü ve uçmaya başladı. Ancak bu uçan yavru kuşlardan bazıları henüz uçma kabiliyetlerini tam kavrayamadıkları için yere düşüyorlar. Biz de onları alıp tekrardan yuvalarına koyuyoruz. Yakın komşularımız ve misafirlerimiz bize geldikleri zaman kuşlarla ilgilendiğim için esprili bir şekilde bana Kuşum Aydın diyorlar. Kuşlar merhamet duygusu gösteren ve sevgi gören yerlerde yuvasını yaparmış. Ailemizde herkes kuşları çok seviyor. O kadar alışmışız ki birbirimize, bizden hiç kaçmıyorlar, evimin çatısında yuva yapan bu serçe kuşlarla ilgilendiğim zaman bana huzur ve mutluluk veriyor” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.